En amerikansk skola har krönt sin första manliga baldrottning: "Jag känner mig förstådd och accepterad"

av sofia

04 Februari 2023

En amerikansk skola har krönt sin första manliga baldrottning: "Jag känner mig förstådd och accepterad"
Advertisement

Amerikanska filmer och TV-serier har lärt oss om en lokal amerikansk tradition: i slutet av läsåret anordnar gymnasieelever en dans eller ett sportevenemang för att välja skolans kung och drottning. För amerikanska ungdomar är det en viktig titel som till och med kan göra skillnad i deras sociala liv.

För inte så länge sedan hände en revolutionerande sak som omedelbart spred sig på webben. Zachary Willmore, en tonåring som går på en gymnasieskola i Missouri, bröt alla förutfattade meningar kring traditionen med balen genom att bli den första killen som kröntes till drottning på sin skola. Kröningsfilmen delades på TikTok och fick tusentals visningar.

via People

Advertisement
TikTok - @zachwillmore

TikTok - @zachwillmore

Zachary skrev historia på Rock Bridge High School i Columbia genom att bli den första manliga eleven som kröntes till Prom queen. "Jag uppfyllde min dröm", kommenterade eleven: "Det var den bästa dagen i mitt liv." TikTok-videon visar Zachary i en glittrig guldklänning med vitt skärp och har fått över 3,6 miljoner visningar.

"Vi hade väldigt kul", hör man Willmore säga i videon medan han firar bland en grupp kvinnliga elever. "Inför alla dessa människor... det är en stark känsla!", fortsätter han. Innan evenemanget hade den unge mannen lanserat en kort omröstning på Instagram där han frågade om han skulle ställa upp som kung eller drottning av skolan. De flesta användare röstade på "Prom queen" och Zachary tyckte att det faktiskt skulle vara mer lämpligt och logiskt i hans fall att välja en sådan titel.

Advertisement
TikTok - @zachwillmore

TikTok - @zachwillmore

"Zachary Willmore är en underbar elev", säger hans lärare. "Han är med i skolan, engagerad i många aktiviteter, inklusive hejarklacken, och är inte rädd för att ställa frågor för att förstå sin omgivning. Han trotsade även klädkoden under läsåret och arbetar med institutionen för att utveckla en mer uppdaterad klädkod,” tillade läraren.

Det var därför att få titeln "Queen" betydde mycket för Zachary: "Att få ett sådant erkännande fick mig att inse att mina skolkamrater ser mig och accepterar mig som jag är. Det är något extraordinärt och underbart: alla har inte haft samma tur, så jag hoppas att j ag har inspirerat andra människor som jag som inte ännu känner sig helt accepterade eller utanför. Det är en enkel gest, men det får dig att inse att det finns hopp och förståelse i världen. Jag är väldigt glad för att ha nått den här milstolpen", förklarar han.

Vi hoppas verkligen att han kommer att fortsätta kämpa för allt det han tror på.

Advertisement