Han lagar en riklig julmiddag, men hans kräsna syskonbarn äter bara bröd och smör vilket leder till ett storbråk

av sofia

29 December 2022

Han lagar en riklig julmiddag, men hans kräsna syskonbarn äter bara bröd och smör vilket leder till ett storbråk
Advertisement

Julbord bör vara glädjefyllda tillställningar där man kan träffas tillsammans med släkt och vänner för att fira tillsammans, framför ett dukat bord. Vi säger bör vara eftersom vi vet att när det handlar om familj vid dessa tillfällen är det svårt att hitta en helt sammanslagen och enad sådan. Det uppstår alltid något litet missförstånd mellan föräldrar och barn, bröder och systrar, farbröder och syskonbarnbarn. Ett slående exempel på detta är historien om den här mannen, som frågade människor på nätet om råd om huruvida han gick för långt i att bli arg på sin syster och syskonbarn under en julmiddag.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Systern till huvudpersonen i den här historien har två döttrar som vid 18 och 15 fortfarande är mycket krångliga när det gäller mat och är otroligt kräsna. "Min syster kommer till familjefester med en låda pasta och en påse fryst kyckling för att laga en separat måltid för sina döttrar", förklarar mannen. Han var medveten om denna "tradition", men efter så lång tid blev han irriterad över att fortfarande se sin syster surra runt i köket medan han förberedde middagen för alla andra gäster. Så han bad henne att inte gå in i köket och sa att han skulle ta hand om julmenyn och att det skulle vara lika för alla.

"Min syster anklagade mig för att vara cynisk och att det gladde mig att se hennes döttrar känna sig obekväma. Jag sa till henne att de är gamla nog att äta som vuxna", fortsatte han. Den dagen serverade mannen filé, grillade revbensspjäll, ostgratinerad potatis, fyllda kronärtskockor, panerad blomkål, ratatouille och en sallad. "Visst måste en del av dessa livsmedel kunna ätas av en 18- och 15-årig tjej", skriver han.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Vid julmiddagen satte sig flickorna och åt bröd och smör och sa till sin morbror att hans rätter såg äckliga ut. "Jag bad min syster att säga till dem, men de sa till mig att jag förtjänade deras förolämpningar och att det inte var deras fel att de var kräsna med maten. Jag vet att jag kunde ha låtit min syster laga en separat måltid, men det var en principsak i den situationen. De är två tonåringar, de lider inte av allergier och jag hade varnat min syster i förväg om mitt val”, avslutade mannen och frågade människor på nätet om råd om hur han skulle hantera situationen.

Användarna har helt hållit med mannen och förklarat att hans systers döttrar helt enkelt är bortskämda tjejer, gamla nog att kunna anpassa sig till en middag som kanske inte helt speglar deras smak: "De är 18 och 15 år gamla, de är inga småtjejer. De kan vara kräsna, men det behöver du inte acceptera. Plus att jag förstår ditt förbud i köket - det är väldigt irriterande när någon kommer in och tar plats när du lagar en stor måltid", kommenterade en användare. Vad tycker du om saken?

Advertisement