En uppmärksam mamma räddar sin sons liv tack vare ett meddelande som hon skickar till sin man

av sofia

17 Januari 2023

En uppmärksam mamma räddar sin sons liv tack vare ett meddelande som hon skickar till sin man
Advertisement

Mycket ofta anklagas mammor för att vara för oroliga för sina barn, särskilt om det är det första barnet och om det är de första månaderna av barnets liv. Det är dock sant att man aldrig är för försiktig när det gäller säkerheten för sina barn. Ibland är det även papporna som är mer oroliga, men oftast är det männen som tar lätt på situationer som involverar deras barn och tycker att mammorna överdriver. Mary Rebecca, mamma till lilla William, hade visat en överbeskyddande attityd gentemot sin 3 månader gamla son, men hennes oro, som alla kallade överdriven, räddade faktiskt barnets liv. Här är ett av de fall där, vi är säkra på att kvinnan aldrig skulle ha velat tänka: "Jag sa ju det!". Men låt oss kika på detaljerna i historien.

via Facebook / Mary Rebecca

Advertisement
Facebook / Mary Rebecca

Facebook / Mary Rebecca

Kvinnan publicerade ett inlägg där hon berättar exakt vad som hände. Bilbarnstolens säkerhet är tydligen en av de frågor som gör Mary Rebecca till en "irriterande och överbeskyddande" mamma i hennes mans och familjs ögon. Ändå är det tack vare hennes uppmärksamhet på detaljer som deras lille son klarade sig oskadd från en mindre bilolycka. Allt detta hände på hennes första arbetsdag efter hennes mammaledighet. Mary hade bett sin man att skicka henne ständiga uppdateringar om hur William hade det den här första dagen utan sin mamma.

"I eftermiddags, runt 14.15, fick jag ett sms från min man under deras biltur. Mitt tjatiga svar var att rätta till Williams position i bilbarnstolen - bältena var för lösa och klämman på bröstet satt för lågt. Och eftersom jag känner min man är jag säker på att han skrattade åt mig och himlade med ögonen innan han spände sätet och satte fast klämman på bröstet", skriver Mary i sitt långa inlägg.

Advertisement
Facebook / Mary Rebecca

Facebook / Mary Rebecca

Lyckligtvis hade Mary Rebecca inga betänkligheter och även om hon blev anklagad för att vara överdriven, kunde hon inte ha skyddat lille William på ett bättre sätt. Några timmar senare skickade Boyer följande meddelande till sin fru: "Älskling, vi var med om en bilolycka. Vi mår bra, men bilen kraschade." Som tur var hade kvinnan instruerat sin man om hur bältesstolen skulle användas på rätt sätt, vilket gjorde att lilla William klarade sig. Om man ska vara ärlig, var lille William så väl fastspänd i sitt säte att han inte ens märkte någonting, inte ens denna obehagliga händelse störde hans tupplur.

Facebook / Mary Rebecca

Facebook / Mary Rebecca

Hennes man, Boyer, hade inte lika stor tur eftersom han fick en bruten fot och några stukningar. Inget allvarligt förstås, men tillräckligt obehagligt för att sluta reta sin fru.

Mary Rebecca tillade att även om bilen är ett totalvrak är hon glad eftersom "bilar kan bytas ut, men inte mina pojkar"

Advertisement