Efter 21 år i fängelse överraskar han sin lärare med ett besök: "Hon var mitt ljus på den mörka platsen"

sofia

23 Januari 2023

Efter 21 år i fängelse överraskar han sin lärare med ett besök:
Advertisement

Läraryrket är ett mycket speciellt jobb. Dessa människor lyckas ibland påverka sina elever väldigt starkt och många av dem är medvetna om att de har ett stort ansvar på sina axlar, av denna anledning försöker de alltid föregå med gott exempel och ge sitt bästa på jobbet. Michael Lacey är en person som verkligen vet vad detta innebär. Han avtjänade ett 21-årigt fängelsestraff, under vilket han bildade ett speciellt band med sin lärare på yrkesutbildningen, Ms. Rice, som lyckades hindra honom från att inte bli  avskräckt och motivera honom att förändra sitt liv när han väl släpptes från fängelset.

via TikTok / comrade_sinque

Advertisement

TikTok / comrade_sinque

Enligt lagen i Indiana (USA) är det förbjudet att interagera med före detta dömda vid frigivningen i minst ett år, så efter att Lacey avtjänat sitt straff tappade de två kontakten. Efter tre år träffade Lacey sin lärares rumskamrat på en utställning och de två bestämde sig för att överraska henne genom att dela ögonblicket då de möttes i en video på TikTok.

Videon börjar med att Lacey går till sin lärares hus och säger: "Jag har precis kommit till huset där min favoritlärare bor, kvinnan som höll en kurs medan jag avtjänade 21 år i fängelse. Hon är speciell. Hon vet inte att jag kommer. Låt oss gå och överraska henne." Efter att ha knackat på dörren känner Miss Rice igen sin gamla vän direkt och utbrister, "Lacey? Herregud!". Sedan kramar hon honom hårt, synbart rörd och uppmanar honom att komma in. "Jag såg hur hon hjälpte över 300 fångar att få sina yrkesdiplom. Hon dömde aldrig någon av oss. Hon var mitt ljus på den där mörka platsen", skrev Lacey i slutet av videon.

TikTok / comrade_sinque

Videon fick över 13 miljoner visningar och hundratals kommentarer från användare som blev rörda av scenen: "Om du aldrig har haft en lärare som förstått dig kommer du aldrig att få uppleva den här känslan", skrev en man. "Tack för att du delar med dig av din glädje. Du fick min dag att börja bra", kommenterade en tjej.

Många blev rörda av denna söta kram: "Detta är det gulligaste jag har sett på länge! Man kan verkligen känna den positiva energin!", konstaterade en kvinna. Och sedan: "Jag är mållös. Hon är så gullig. Jag älskar den här läraren", skrev en annan användare.

Har du någonsin haft en lärare som satt ett spår i ditt hjärta?

Advertisement