En lärare får reda på vad några av hennes kollegor har fått i present: "Det är det värsta man kan göra"

av sofia

15 Mars 2023

En lärare får reda på vad några av hennes kollegor har fått i present: "Det är det värsta man kan göra"
Advertisement

Läraryrket är ofta underskattat, men det är ett ansvarsfullt arbete. De som väljer att sprida sina kunskaper begränsar sig nästan aldrig till att förklara sitt ämne, utan lyckas även förmedla sin passion. Av denna anledning bestämmer sig vissa klasser ofta för att köpa en present till sin lärare som tack för att de hjälpte dem att avsluta läsåret.

Vilket också hände huvudpersonen i den här historien, en lärare som uppmanade folk att respektera sina lärare efter att ha sett vad som – enligt henne – kan definieras som "den värsta tackgåvan någonsin".

via Mirror

Instagram - @strategicclassroom

Instagram - @strategicclassroom

Jen arbetar som utbildningskonsult i USA och tog till sociala medier för att dela sin upprördhet efter att ha sett ett foto delat på Twitter av vad som var tänkt att vara en "tackgåva" till en lärare: en tom plastpåse med en lapp.

"Det är faktiskt en tom plastpåse med texten: 'Jag vet att den här påsen ser tom ut, men den är faktiskt fylld med vår kärlek'. Och bara för att vara tydlig, det här är ingen gåva, det är en förolämpning." skriver Jen. "Någon tog sig tid att göra det och kanske borde de inte ha gjort det. Kanske borde de ha sparat på plastpåsar. Kanske kunde de ha använt den tiden till att skriva en personlig lapp till varje lärare", tillade hon.

 

Advertisement

Jen förklarade att plastpåsen som bara innehåller en handskriven lapp inte är en gåva, utan vad hon definierar som "skräp", och tolkar gesten som "kränkande": "Jag tror att det här är den värsta tackgåva till en lärare som jag någonsin har sett. Snälla, om du funderar på att göra det här eller något liknande, skriv ett personligt tackkort. Det är gratis och har en rikare betydelse", avslutade Jen.

Sedan det delades har inlägget visats över 490 000 gånger. Lärarens vädjan har väckt en debatt på webben, där många användare håller med Jen och andra som fortfarande anser att gesten är gjord av vänlighet.

Vad tycker du om saken?

Advertisement