Den här modellen utmanar skönhetsnormerna och får mycket uppskattning för sitt utseende

av sofia

06 Juni 2022

Den här modellen utmanar skönhetsnormerna och får mycket uppskattning för sitt utseende
Advertisement

Genom åren har vi vant oss vid att se modevisningar på TV, internet och via vilken annan kanal som helst där vackra modeller går längs catwalken i takt med musiken och visar oss de senaste trenderna. Just för att man är van vid att se många av dem vet vi också hur mycket dessa unga människor som jobbar inom den här sektorn har tvingats leva upp till, åtminstone tills för ett tag sedan, väldigt specifika standarder. Dessa standarder har lyckligtvis idag gett vika för mångfald och den person vi vill berätta om idag är verkligen ett bevis på detta.

Quannah Chasinghorse tillhör den amerikanska urbefolkningen och är en modell som de senaste åren klättrar upp i toppen inom modevärlden och blivit en symbol för hur denna sektor ständigt genomgår förändring. Låt oss få berätta hennes historia.

via CNN

Advertisement

Född i Arizona har den unga kvinnan ursprung i två olika etniska grupper: Oglala Lakota från sin pappas sida och Hän Gwich'in på mammans, ett folkslag som hon känner sig mer fäst vid. Innan hon kom in i modevärlden reste Quannah mycket med sin familj och bosatte sig sedan i Alaska. Här bodde de enkelt och enligt tradition. Alla älskade att fiska, jaga, samla frukt och vara i nära kontakt med naturen.

Advertisement

Men hon hade en dröm i byrålådan: att jobba som modell. Fascinerad av världen av modevisningar och stora designers, fruktade denna tjej att ingen någonsin skulle ta hänsyn till henne på grund av hennes utseende eller, om hon lyckades komma in i den världen skulle de tvinga henne att bryta med sitt ursprung.

"Jag hade ingen avsikt att klippa håret eller ändra dess färg eller ens dölja tatueringarna jag har i ansiktet eftersom de tillhör min identitet som kvinna i en ursprungsbefolkning. - berättar hon - När jag började jobba var jag rädd att alla dessa olikheter skulle begränsa mig och göra att jag missade bra chanser och möjligheter, men det var inte så, tvärtom var det raka motsatsen”.

Ödet var med henne och det faktum att hon hade ett såpass starkt band med sitt inre jag som amerikansk urinvånare, gjorde att hon lyckades komma in i modevärlden och bli en av de mest uppskattade modellerna. Berömmelsen har också gjort det möjligt för henne att sprida medvetenhet och göra sin kultur känd och fortsätta sin kamp för att skydda miljön, en fråga där hon alltid varit väldigt aktiv.

Kort sagt, Quannah är en mycket speciell stilikon och utanför de vanliga skönhetsnormerna. Vem har sagt att skönhet nödvändigtvis måste falla inom precisa och obestridliga normer? Ingen. Det är förmodligen just av denna anledning som denna modell har övervunnit alla hinder och lyckats uppnå sitt mål utan att ge upp någonting.

Advertisement