Kolla din plånbok när du är ute och reser för det finns 2 euro mynt som är värda ca 20 000 kronor

av sofia

22 Januari 2024

Kolla din plånbok när du är ute och reser för det finns 2 euro mynt som är värda ca 20 000 kronor
Advertisement

Vi lägger alltid lite vikt åt mynt, när vår plånbok är full av dem försöker vi alltid bli av med dem så snart som möjligt. Vad vi kanske inte vet är att vissa av dem kan vara värda mycket mer än vi tror så därför kan det vara en bra idé att kika extra noga på dem innan vi använder dem för att betala i någon butik.

Advertisement

Ett mynt som istället för att vara värt 2 euro är värt 2 000 euro

Ett mynt som istället för att vara värt 2 euro är värt 2 000 euro

Pexels

Ibland räcker det med några enkla detaljer för att ge stort värde åt ett föremål som för ett oerfaret öga kan verka helt normalt. Det är precis vad som händer med dessa mynt. Otroligt nog finns så många som 20 000 2 euro mynt som har varit i omlopp sedan 2007 som är värda 2 000 euro vardera.

Vad är orsaken till detta? De är mynt med bilden av Grace Kelly, en berömd skådespelerska och fru till prins Rainier av Monaco.

Detta mynt har blivit så värdefullt eftersom det representerar en person som är mycket älskad av allmänheten och är extremt sällsynt.

Advertisement

Vem var Grace Kelly?

Vem var Grace Kelly?

oneredsf1/Flickr - CC BY-SA 2.0

Grace Kelly föddes 1929 och är av amerikanskt ursprung. Efter att ha studerat skådespeleri började hon medverka i flera filmer och blev alltmer känd. 1955, efter att ha åkt till Franska Rivieran för att spela in en film, träffade hon prins Rainier av Monaco och bara ett år senare, 1956, gifte sig paret. Grace Kelly blir vid det här laget officiellt prinsessan av Monaco. Tre barn kommer att födas från detta äktenskap och under åren kommer Grace Kelly att förvandlas till en internationell stilikon på grund av sitt utseende och sin elegans.

Men tyvärr, 1982, vid bara 52 års ålder avled Grace Kelly på grund av en bilolycka, något som chockerade många människor världen över.

2007, 25 år efter hennes död, beslutades det att dessa 20 000 mynt skulle präglas till hennes ära och minne.

Det finns andra mynt som är värda mycket pengar

Det finns andra mynt som är värda mycket pengar

Pexels

Detta är inte det enda fallet med sällsynta mynt som kan vara värda flera tusentals euro. Det finns till exempel euromynt daterade 1999 i omlopp som har ett stort värde eftersom de präglades tre år innan euron officiellt började användas.

Självklart gäller detta inte bara euro, utan varje valuta har sina speciella mynt och det finns många fall av sällsynta dollar och pund, som också har sålts för miljontals dollar.

Ifall du råkar hitta ett till synes sällsynt mynt är rådet att kontakta ett proffs för att få en korrekt utvärdering. Därefter kan mynten säljas på loppmarknader eller på vissa auktioner. Många samlare letar alltid efter något nytt att lägga till sina samlingar.

Advertisement