Han får en inbjudan till sin styvbrors bröllop enbart 2 dagar innan och vägrar gå

av sofia

24 Mars 2024

Han får en inbjudan till sin styvbrors bröllop enbart 2 dagar innan och vägrar gå
Advertisement

Familjebandet är ett av de mest värdefulla som man kan bygga upp i hela sitt liv och att värna om det är grundläggande. Det är dock inte alla som klarar av att upprätthålla goda relationer med sina nära och kära. Tyvärr kan orsakerna till detta vara många, men oavsett deras grund är det viktigt att göra sitt bästa för att försöka reda ut problemen, åtminstone med de närmaste familjemedlemmarna.

Huvudpersonen i denna berättelse befann sig inte bara en, utan två gånger i en mycket jobbig och känslig situation och resultatet blev en allvarlig konflikt inom hans familj. Låt oss se vad det var som hände med honom.

Advertisement

Familjedramat

Familjedramat

Freepik - Not the actual photo

Huvudpersonen själv, en 27-årig man som är en del av en "utvidgad familj", berättar hela sin historia.

"Medan jag fortfarande var liten hade min pappa skilt sig från min mamma och gift om sig. Som ett resultat hade min styvmammas barn, eller snarare mina halvbröder, tagit över mitt liv: Justin, som var i min ålder, och Evan, 3 år äldre. Tyvärr gjorde jag med den sistnämnde ett stort misstag”, avslöjade mannen på Reddit-forumet.

Så mannen erkände att när han var lite mer än en tonåring, 22 år gammal, hade han oåterkallelig äventyrat sin relation med Evan: "Vi var mer än halvbröder, han var min bästa vän. Jag gjorde det fruktansvärda misstaget att hamna i säng med hans ex-flickvän som han fortfarande var kär i...".

Sedan dess har de två inte längre pratat med varandra och under de första två åren ville inte ens hans andra halvbror och hans styvmor ha något med honom att göra. Sedan förändrade Justins bröllop allt.

Advertisement

Orsaken till det stora bråket

Orsaken till det stora bråket

Freepik

"Under dessa 5 år har jag aldrig kunnat delta i någon form av evenemang där Evan också var närvarande. Jag förstår det: det jag gjorde är oförlåtligt och därför har jag alltid anpassat mig till den här situationen utan att säga ett ord. Med undantag av att träffa min pappa har jag bara sett Justin och min styvmamma vid de tillfällen där Evan inte kunde vara med", fortsatte 27-åringen.

Så när han fick veta om Justins förestående bröllop hade han redan gett upp hoppet och han visste att Evan skulle bli bestman och att han inte ens skulle bli bjuden, och han hade rätt. Därför, eftersom han inte ville spendera den dagen ledsen och ensam, hade han organiserat en semester i Europa med en gammal vän. Två dagar före bröllopet hittade han ett missat samtal mitt i natten.

Sedan berättar mannen om den händelse som snart skulle göra allting värre: "Jag hade inte berättat för någon i min familj att jag skulle åka utomlands, jag hade ingen anledning att göra det. Så Justin hade försökt att kontakta mig på telefon, men det var sent på natten på grund av tidsskillnaden och jag sov. I vilket fall ringde jag tillbaka till honom nästa dag och han gav mig underbara nyheter...".

Kommentarerna från användarna på Reddit

"Jag lyckades! Det var inte lätt alls, men till slut övertalade jag Evan att förlåta dig och du får vara med på mitt bröllop!", sa Justin till honom. De orden hade förvånat mannen som hade försökt förklara att han redan var långt borta...

"Jag är inte hemma Justin. Jag var säker på att jag aldrig skulle bli inbjuden till ditt bröllop med Evan som din bestman... Jag reste iväg med en vän och jag kan inte lämna honom i sticket från den ena dagen till den andra." förklarade han för honom. Justin hade dock blivit arg på honom och hade hotat med att klippa alla band precis som Evan redan hade gjort.

Så småningom hade 27-åringen hastigt bokat ett flyg och bestämde sig för att återvända i tid för bröllopet: "Jag kan inte riskera att förlora en bror till", skrev han. Han frågade dock webbens folk om han från början hade gjort ett misstag när han beslutade att inte medverka vid evenemanget.

"Säger du till mig att din styvbror, som du hade en så bra relation med, hyste agg mot dig i över 5 år för att du dejtade en ex-flickvän till honom? Det verkar lite överdrivet för mig", skrev en användare, "Jag förstår Evans poäng och det här handlar mer om förtroende och "heder" så att säga. En brist på respekt mot honom som jag ser det, men också att kräva att du ska vara närvarande på ett bröllop med bara 2 dagars varsel är det.”, skrev annan. Vad tycker du om det här?

Advertisement