En av de vackraste naturparkerna i världen "vandaliseras" av turister

av sofia

19 April 2024

En nationalpark förorenas
Advertisement

Vi reflekterar ofta över i vilken utsträckning människan har förorenat naturen på vår planet. Det är knappast nödvändigt att säga att slutsatsen är en fördömande dom över vår art.

Många skogar har blivit helt utrotade, floder och hav är irreversibelt förorenade... listan kan göras lång, men poängen är tydlig. Allt detta för att framhäva vikten av att bevara de naturområden som fortfarande är vilda och frodiga. Det är en lärdom som inte tycks vara lätt för alla att ta till sig och denna berättelse är ett litet bevis på det.

via Reddit

Advertisement

Orsaken till denna förorenande fest

Den underbara parken i Yosemite i Kalifornien

Niemand für Polyphemus/Flickr

En man delade en bild på Reddit-forumet. Det är ett fotografi av den fantastiska Yosemite National Park i Kalifornien, USA, känd för sin världsomspännande berömda fauna och flora.

Vi pratar om ett område på över 3000 km² av orörd natur som årligen drar till sig cirka 3,5 miljoner turister, angelägna att skåda dess under. Parken består av ett vidsträckt skyddsområde där en mångfald av växt- och djurarter lever tillsammans i fred och harmoni, vilket säkerställer deras bevarande, förutsatt att parkens regler respekteras.

Eftersom det är en högt eftertraktad destination är det inte överraskande att även nygifta par väljer att fira sin förening i en sådan suggestiv miljö. Men ibland glömmer människor att inte överskrida vissa gränser, som de indirekta huvudpersonerna i denna berättelse som anordnade en respektlös fest för... ett könsavslöjande.

Advertisement

Familjen lämnade parken i det här tillståndet

En grupp människor skräpade ner Yosemi National Parkmite

CommercialsMaybe/Reddit

En trend som växer sig allt starkare är att hålla en fest för att avslöja det ofödda barnets kön. Det är en udda trend, med tanke på att det bara finns två möjliga utfall: antingen blir det en pojke eller en flicka. Oavsett våra önskemål kan vi inte påverka vad framtiden har att erbjuda.

Att glädjas över ett barns ankomst är absolut förståeligt, dock beroende på i vilket sammanhang man gör det. Den här typen av händelser har till syfte att meddela barnets kön och sker mer eller mindre på detta sätt: någon inom familjen, kanske bara en person, är redan medveten om allt och använder därför en kanon som skjuter ut konfetti, ballonger, pulver eller något liknande av en viss färg.

Rosa används för att signalera ankomsten av en flicka och ljusblått för en pojke. Föräldrarna känner inte till barnets kön och får reda på det först när de ser färgen på konfettin eller ballongerna.

Tack vare bilden i fråga vet vi alla att den förevigade familjen kommer att få en flicka. Problemet är att nu är den vita snön där firandet ägde rum "färgad" med rosa. Vi vet inte om ett biologiskt nedbrytbart ämne användes eller inte, men det som är säkert är att de lämnade ett klart och tydligt spår efter sig. Det var inte direkt någon som städade upp efteråt och detta fick många människor att rynka på näsan. Vad tycker du om det här?

Source:

Reddit

Wikipedia

Advertisement