Han kastar sina sopor på ett fält med flera hundra år gamla olivträd, men glömmer sin lönecheck i soppåsarna: de spårar honom och ger honom böter

av sofia

22 April 2022

Han kastar sina sopor på ett fält med flera hundra år gamla olivträd, men glömmer sin lönecheck i soppåsarna: de spårar honom och ger honom böter
Advertisement

Det sägs att det goda man har gjort alltid kommer tillbaka, men enligt detta populära talesätt gäller även motsatsen: karma kommer att ta hand om det och straffa de som envisas med att göra elaka saker. Vi hoppas att huvudpersonen i denna både tragiska och komiska nyhet har lärt sig sin läxa, efter att ha blivit bötfälld för att ha kastat sina sopor på ett fält planterat med olivträd. Tyvärr verkar det att slänga sopor på gatan, kanske långt hemifrån, på mindre besökta platser, vara "på modet" på vissa håll, men samtidigt väldigt skadligt för vår planet. I ett historiskt ögonblick då jorden ber oss om hjälp är det verkligen dumt att fortsätta att medvetet förorena den i vårt vardagliga liv.

Lyckligtvis har karma slagit till igen.

via La Gazzetta del Mezzogiorno

Wikimedia / not the actual photo

Wikimedia / not the actual photo

Det finns fortfarande de som 2022 envisas med att slänga sina sopor på gatan, utan att känna några skuldkänslor. Varför vissa människor fortsätter att förorena sin egen planet, sitt eget hem, är fortfarande ett mysterium för oss. Polisen har dock avslöjat ett annat mysterium: identiteten på mannen som utan någon skam i kroppen kastade påsar med sopor på ett fält med gamla olivträd. Tyvärr var han dock så klantig att han "satte dit sig själv", eftersom bland de påsar som han kastat för vinden fanns också pappersversionen av hans lönecheck och andra skattedokument som innehöll personliga uppgifter. Polisen var bara tvungen att läsa personuppgifterna och adressen för att kunna spåra gärningsmannen. Det måste ha varit en kalldusch för honom att plötsligt få böter på 600 euro, "bara" för att ha kastat lite skräp. Vi hoppas naturligtvis att summan räckte för att få honom att sluta med denna dåliga vana genast.

Advertisement
Pixnio/ Not the actual photo

Pixnio/ Not the actual photo

Den lokala polisen kommenterade historien med dessa ord: "Tack vare detta värdefulla dokument (lönebeskedet) kommer mannen som gillar att skräpa ned, enligt och på grund av miljöbalken, att dömas till böter på 600 euro utöver skyldigheten att återställa platsens naturliga tillstånd. Förhoppningsvis kommer de administrativa sanktionerna att förbli väl etsade i minnet hos denna man som har beslutat att överge sina sopor i skuggan av gamla träd på vårt territorium".

Vad ska man säga, låt oss hoppas att han har lärt sig sin läxa, med tanke på att vår planets hälsa faktiskt står på spel.

Advertisement