x
Han har planterat träd i området sedan…
Han klättrar upp för en byggnad för att rädda en katt: han riskerar livet men det lyckas till slut! Sprayfärger, tidningspapper och eld: upptäck det här mysteriösa mästerverket

Han har planterat träd i området sedan 1979: så här ser det ut efter 37 år

20 Januari 2017 • Av Sabrina d'Andrea
4.256
Advertisement

Alla kallar honom för "skogens man": inte för att han bor i skogen men för att han har skapat en skog! Han heter Jadav Payeng och kommer från en liten by i Indien nära floden Brahmaputra. Någonting hände när han var 16 år gammal och det var det som fick honom att bestämma sig för att plantera träd på en ö i mitten av floden. Det som hände var att på grund av den stora hettan så dog många ormar eftersom de inte lyckades hitta skuggan under träden.

Han började plantera träden år 1979 och idag, mer än 30 år senare, så är alla tacksamma för att han skapa ett underbart naturreservat som har fått många djur att komma tillbaks till området.


Jadav ville absolut avsluta det projektet som han brann för: att få skogen att växa igen på ön.

Det finns många olika träd som växer i det naturreservatet som han har skapat: lokala träd, små buskar och fruktträd som djuren äter ifrån.

Han planterar träden under den varma säsongen och under resten av året så samlar han på frön.

Jadav har andra sysselsättningar i livet: han har en familj med småbarn och ett arbete som måste utföras. Men han hittar ändå tid för att vårda sin skog.

"Ingen kommer någonsin att hugga ner mina träd så länge jag lever", han har sagt.

Efter att ha planterat träd i tiotals år har han skapat ett naturreservat som är över 500 hektar stort: där lever noshörningar, elefanter, tigrar och hjortar.

Skogen som han har skapat hotats att huggas ner på grund av lantbrukspolitiken som råder i landet: regeringen vill hugga ner skog för att skapa åkermark.

Jadav har visat oss hur viktigt det är med viljekraft: en liten handling varje dag kan ge oförväntade resultat!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack