x
Som liten retade de henne för hennes…
En 7-årig flicka går till historien inom de Olympiska spelen för juniorer: Han går på semester, men ett problem uppstår som bara han kan lösa och chefen skickar polisen för att få tag i honom

Som liten retade de henne för hennes föräldrars jobb, men som vuxen blev hon Miss Universum

01 September 2022 • Av sofia
2.084
Advertisement

En av de mest kända uttrycken lyder: "om du kan drömma det, kan du klara det" och det är verkligen sant, men du måste vara villig att övervinna många svårigheter för att uppnå dina drömmar. Historien vi berättar idag låter som en saga från andra tider och har den ljuva smaken av revanch.

Den vackra Anna Sueangam-iam var den enda av de 29:e tävlande som deltog i tävlingen Miss Thailand med ett efternamn från sitt hemland. De övriga 28 tävlande hade ett utländskt efternamn och nästan alla kom från välbärgade familjer. Låt oss berätta hennes historia.

via: AsiaNews

Den 23-åriga kvinnan kommer ursprungligen från Thailand och kommer, liksom många andra tjejer i hennes ålder i hemlandet, från en enkel familj som arbetat varje dag i sitt liv för att få det att gå ihop. Även om Anna är omåttligt stolt över det, fick hon kämpa mot folkets fördomar för det enkla faktum att hennes föräldrar arbetade som sophämtare.

Anna Sueangam-iams liv är väldigt inspirerande. Som barn lekte hon med leksaker som hennes föräldrar hittade i soporna medan de arbetade för Bangkoks storstadsförvaltning. Hon gick på Mahannaparam School och tog examen i konst med utmärkelser från Kasetsart University. Alla dessa anmärkningsvärda prestationer besparade henne inte illviljan från vissa människor på nätet som, när de väl upptäckte hennes ursprung, gav henne smeknamnet "Miss Soptipp". Den unga kvinnan lät sig inte avskräckas av dessa negativa kommentarer och fortsatte tävla i Miss Universe i Thailand år 2022.

Även trots dessa svårigheter tog sig Anna fram på egen hand. År 2018 kröntes hon till Miss Mobile Thailand 2018. Hon kom tvåa i Miss Thinn Thai Ngarm 2020 och samma år deltog hon i Miss Thailand tävlingen, men hamnade inte bland de fem bästa. I 2022 års upplaga blev hon publikens favorit och vinnaren av tävlingen.

På sista kvällen, på frågan om vad hon skulle vilja göra för att hjälpa lidande människor runt om i världen, svarade Anna: "Ni är inte de enda som möter förtvivlan. Jag var också desperat. Vi måste lära oss av våra problem för att kunna anpassa oss och överleva. Jag uppmanar er alla att lita på er själva och stå upp för att fortsätta kämpa. Om jag kan göra det kan ni också göra det."

Ett bra exempel på envishet och viljestyrka, två egenskaper som har gjort det möjligt för henne att förverkliga en stor dröm. Ett stort grattis till denna underbara tjej.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack