x
Lionel Messi och hans fru har donerat…
Hon spenderar mer än 300 dollar på hamburgare på en snabbmatsrestaurang för att donera dem till hemlösa - en tjej hamnar i blåsväder på grund av sitt val

Lionel Messi och hans fru har donerat ett par tekniska glasögon till en synskadad supporter som nu kan läsa igen

25 November 2021 • Av sofia
779
Advertisement

Trots att han är en överbetald stjärna i europeisk fotboll har Lionel Messi aldrig glömt sitt enkla ursprung och har alltid försökt göra gott. På senare tid har han tillsammans med sin fru Antonela Roccuzzo varit starkt engagerad i att hjälpa synskadade. Hans senaste donation är ett par högteknologiska glasögon som har tillåtit en pojke att se och till och med läsa! Ett lovvärt beteende som stärker det redan legendariska ryktet som den sydamerikanska proffsspelaren har.


Det är ingen hemlighet att Lionel Messi som barn led av sin klumpiga kroppsbyggnad och sina inte så lysande skolresultat. Detta lidande har idag förvandlats till en spontan generositet som denna fotbollsspelare visar mot många människor som har svårigheter med sina kroppar. Den senaste tiden har han tillsammans med sin fru Antonela Roccuzzo intensifierat sitt engagemang till förmån för synskadade.

Den här fotbollsspelaren tjänar nu runt 40 000 dollar om dagen, så han har råd att göra ganska lyxiga inköp. Men hans donationer till välgörenhetsorganisationer är också mycket stora.

Den senaste av Messis donationer var inköpet av en avancerad och toppmodern enhet. Det rör sig om ett par glasögon som har förmågan att förbättra synen hos blinda personer, så att de kan se vad som finns framför dem precis som alla andra. Så tack vare denna fotbollsspelare kan en pojke leva på ett normalt sätt genom att övervinna många av de svårigheter som synskadade lider av. Först och främst problemet med att inte kunna läsa.

Som de argentinska tidningarna rapporterar fick spelaren från Paris St. Germain reda på historien om Pablo, en blind pojke som kunde ha återfått synen, genom sportjournalisten Nestor Clivati, som berättade denna historia.

Advertisement

Idag, tack vare den generösa donationen, kan du se hur lycklig Pablo är i videon som delades på Twitter när han läser en sporttidning om en av sin idols senaste bedrifter: America's Cup i Argentina.

Leo Messi har arbetat med stöd åt blinda människor i flera år nu. Som UNICEF-ambassadör arbetar han med att stödja unga människor och personer som lider av denna funktionsnedsättning, genom att göra stora donationer eller genom att stödja utvecklingen av ny teknik. En kändis med ett hjärta av guld, ingen tvekan om saken!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack