En liten flicka äter endast kycklingnuggets i 10 år: "Hon ville inte ha någon annan mat" - TittaPaVideon.se
x
En liten flicka äter endast kycklingnuggets…
Bruden ser sin man titta på matchen under deras bröllop: Hennes pojkvän låtsas att han inte kan göra hushållsarbete längre och hon hämnas genom att sänka hennes städstandard

En liten flicka äter endast kycklingnuggets i 10 år: "Hon ville inte ha någon annan mat"

20 November 2021 • Av Hanna Birgitta Nilsson
1.091
Advertisement

Det är inte lätt att om trotsiga barn, särskilt de som i tidig ålder föredrar att äta vissa rätter snarare än andra; i själva verket är det inget mysterium att barn i hela världen föredrar att äta godis, chips, pizza och många andra färgglada livsmedel som, även om de tillfredsställer deras smak, inte alls är hälsosamma. Tänk att det finns en 11-årig tjej i England som i minst 10 år har livnärt sig bara på kycklingnuggets och nästan inget annat ...

Hon heter Jessica Thompson, hon är 11 år och bor i Swindon, Wiltshire England, och sedan hon var drygt ett år gammal har hon utvecklat en mycket sällsynt och speciell sjukdom som kallas undvikande restriktiv ätstörning (ARFID). Den lilla flickan, sedan hennes 18 månader, har kategoriskt vägrat all typ av mat förutom kycklingnuggets, trots att hennes mamma Julia Cain insisterar. Människor med denna störning har en verklig fobi för konsistensen, lukten och smaken av vissa livsmedel snarare än andra.

Sedan hon fyllde 18 månader har Jessica knappt velat prova någon annan mat, rädd för konsistensen och lukten av allt annat än kycklingnuggets, eller på sin höjd har hon ätit torrt bröd och pommes frites. Julia Cain, mamman, sa: "Vi visste att hon var en kinkig liten flicka, men vi trodde aldrig att hon skulle ägna tio år av sitt liv åt att bara äta kycklingnuggets!"

Kvinnan fortsatte med att säga: "Vi kunde aldrig ha en ordentlig middag i vårt hem eller med andra människor, eftersom Jessica inte bara sprang iväg rädd för maten hon inte ville äta, utan kröp ihop i ett hörn tills hon hade sina kycklingnuggets eller eventuellt en skiva torrt bröd till dem och ibland lite pommes frites. Men inget annat."

Efter år och år av barnpsykoterapi testade Julia hypnoterapi, och efter några veckors behandling, verkar det nu som att Jessica kan äta allt, från kött till frukt och grönsaker: "Nu kan vi äta middag som en vanlig familj, något som vi inte har gjort på flera år. Jessica har nu provat 24 nya livsmedel och även om hon inte har gillat dem alla är detta ett stort steg framåt för henne!" Kände du till denna sällsynta sjukdom?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack