En tonåring missar planet med flit för att slippa sitta barnvakt åt sina syskonbarn

av sofia

09 Januari 2024

En tonåring missar planet med flit för att slippa sitta barnvakt åt sina syskonbarn
Advertisement

Familjeresor är ofta bland de bästa minnena vi har inpräntade i våra sinnen, unika ögonblick som har förstärkt bandet mellan familjemedlemmar. Ibland är inte alla upplevelser positiva, men även denna typ av upplevelse brukar påverka en människas personlighet starkt.

Det viktiga är därför inte kanske egentligen vilken destinationen är eller ens hur bra vi kom överens, utan det viktiga är att försöka komma varandra närmare genom att lära sig något mer om varandras sätt att tänka. Sedan finns det de som, liksom huvudpersonen i den här historien, går så långt att de använder vilka medel som helst för att hålla sig borta från sin familj.

via Reddit

Tonåringens historia

Tonåringens historia

Freepik - Not the actual photo

I det här fallet reste tjejen, en 17-årig tonåring, aldrig iväg med sina föräldrar, åtminstone inte på den resan de hade organiserat till hennes ära. I inlägget beskriver hon själv vad som hände och förklarar skälen som fick henne att fatta ett plötsligt och lite ovanligt beslut, men nu har hon skuldkänslor för sitt beteende.

"I min familj är vi förutom mina föräldrar två: jag, som fortfarande är minderårig och min storasyster. Till skillnad från henne som är gift och har två små barn på 3 och 5 år bor jag fortfarande hos våra föräldrar", börjar tjejens historia.

"Jag kommer överens med alla mina släktingar, men jag har ett litet problem med min äldre syster, nämligen att varje gång hon dyker upp hemma hos oss och kommer för att besöka oss (hon kommer ibland till och med för att bo hos oss i 7 dagar i sträck) förväntar hon sig automatiskt att jag ska passa hennes barn." Berättar tjejen.

Hon får inte betalt för all den uppmärksamhet och omsorg som hon ger till sina barnbarn, snarare tas hennes samarbete för givet. Så en dag fick hon veta av sina föräldrar att för att fira hennes sista år innan hon blev myndig skulle de ta med henne till Disneyland. Tanken var frestande, men när de väl kom till flygplatsen fann hon även - överraskande nog - sin äldre systers familj... och tonåringen visste mycket väl vad detta skulle innebära.

 

Advertisement

Kommentarerna från andra användare på forumet

Kommentarerna från andra användare på forumet

Stuartcollins1/Pixabay

"De hade bestämt att jag skulle vara barnvakt för barnen under hela semestern! Lite konstigt med tanke på att det var tänkt att det skulle vara en resa för att fira mig...", skrev 17-åringen och kände sig väldigt frustrerad. Men som tur var hade hon andra planer.

"Jag hade inte för avsikt att acceptera att jag den veckan bara skulle vara barnvakt så, när de var distraherade plockade jag upp mitt pass och gömde det i en strumpa jag hade på mig", erkände hon.

Så när det var dags att visa alla nödvändiga papper för ombordstigning hade den unga kvinnans pass "mystiskt nog" försvunnit. Hon kunde inte åka med sin familj och var tvungen att återvända hem genom att ta en taxi. Naturligtvis hade det hela upprört mamman och storasystern som nu var tvungna att ta hand om barnen. Pappan kanske anade något och sa faktiskt till henne att han förstod varför hon hade betett sig så, men att han var upprörd över att de hade slösat pengar i onödan. Det här är vad en del andra användare på forumet tycker.

"Din pappa kunde ha sparat pengar om och bara om han hade berättat sanningen för dig, men det gjorde han inte och han blev därför en medbrottsling. Du gjorde rätt", "Känn dig inte skyldig för det var de som gjorde en 'fälla' för dig, jag skulle ha gjort detsamma", skrev någon annan. Vad tycker du om det här?

 

Advertisement