En kvinna mättade 1600 personer med sin skörd, men några vandaler strör salt över hennes odlingar

av sofia

22 April 2023

En kvinna mättade 1600 personer med sin skörd, men några vandaler strör salt över hennes odlingar
Advertisement

Det händer inte så ofta, men ibland sammanfaller passion och arbete, vilket ger oss en djup känsla av tillfredsställelse. Och om man dessutom har turen och möjligheten att hjälpa andra så är det verkligen ännu mer givande att kliva upp på morgonen för att arbeta. Att göra gott för att hjälpa andra och sig själv blir för vissa som ett mantra och en livsfilosofi.

Detta är fallet med huvudpersonen i den här berättelsen som på ett konkret sätt hjälper människor som har det svårt att börja vid roten av problemet, hennes rötter, alltså de som finns på hennes odlade fält.

via Mirror

Advertisement
Carly Carlz Burd/Facebook

Carly Carlz Burd/Facebook

Carly Burd, 43 år gammal, är en stolt kvinna som ägnar sitt liv åt att oda. Hon odlar sin egen frukt och sina grönsaker på en tomt hon äger. Prisökningarna i världen har inte skonat någon av oss och samhället som Carly lever i är inget undantag.

Men trots att hon lider av en kronisk sjukdom och lever på bidrag tvekade hon inte en sekund med att dela med sig av sina produkter, som hon odlat med svett och tårar, med lokalbefolkningen i svårigheter. Denna osjälviska gest verkar dock inte ha uppskattats av alla, tvärtom.

Några vandaler, riktiga brottslingar, tog sig in på hennes egendom och förstörde alla möjliga sorters grödor. Men de begränsade sig inte "bara" till att rycka upp dem, trampa på dem och förstöra allt det hon hade jobbat för.

Advertisement

Faktum är att de med flit "saltade" hennes mark. De beströdde marken med salt så att ingenting kunde växa på det. En fruktansvärd och hänsynslös handling som gjorde att kvinnan brast ut i tårar på grund av en djup frustration.

Därav födde idén att dela hennes jobbiga upplevelse på webben och dokumentera allt med en video som publicerades på sociala medier: "Jag gick ner på morgonen och märkte något konstigt, jag såg att det fanns salt. Mer än fem kilo salt hälldes ut på min mark. Det var inte något ungdomligt bus, det var en vuxen människa som visste vad den gjorde", sa Carly.

"Det hjärtskärande är att många av de produkterna, som löken, planterades av barn som verkligen engagerade sig i samhällets bästa. Det känns som att jag precis har fått en spark i ansiktet."

Carly Burd/Instagram

Carly Burd/Instagram

Kvinnan gav dock inte upp trots den enorma skada som orsakats hennes arbete och som oundvikligen kommer att påverka alla de människor som hon donerat sina varor till.

"Vi måste fortsätta kämpa, jag och alla volontärer. Ingenting kommer att växa på denna jord längre. Vi planerar därför att göra en öppen yta för te eller kaffe. Vi kommer att organisera en middag och bjuda in hela samhället", förklarar kvinnan.

Carly vill fortsätta att hjälpa människor som har det svårt och därför bestämde hon sig för att starta ett välgörenhetsinitiativ: A Meal on me With Love där det är möjligt att stödja hennes projekt. Allt man behöver göra är att dela hennes historia för att hjälpa henne i hennes ekologiska verksamhet.

Advertisement