En mamma förbjuder farföräldrarna från att byta blöja på hennes barn: "Hans integritet är viktig"

av sofia

01 April 2023

En mamma förbjuder farföräldrarna från att byta blöja på hennes barn: "Hans integritet är viktig"
Advertisement

Familjen representerar de band som stöder och skyddar oss och det är viktigt att alla utövar sin roll på ett så korrekt och "sunt" sätt som möjligt. Ibland kan det dock uppstå diskussioner som kan förvandlas till verkliga konflikter. De vanligaste bråken uppstår mellan föräldrar och barn, men de som involverar svärföräldrarna är även ofta mycket jobbiga.

Huvudpersonen i denna berättelse befann sig i en knepig och obehaglig situation. Låt oss kika på vad det är.

via Timesnownews

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

En kvinna, mamma till ett 6 månader gammalt barn, lägger stor vikt vid vissa aspekter relaterade till sitt barns integritet. Faktum är att hon anser att bara hon och hennes man ska ta hand om honom så gott som möjligt.

Framför allt föredrar hon att det bara är de, föräldrarna, som tar hand om de ärenden som rör "den mest intima delen" av deras barn: bad och blöjbyte är förbjudet för alla andra. Det handlar inte bara om sonens integritet utan också om att ge honom så mycket lugn som möjligt: ​​att byta blöja är till exempel något som kan vara jobbigt och förvandlas till en negativ upplevelse för honom.

Det är så denna mamma känner och dessa övertygelser har gjort att hon har hamnat i konflikt med sin svärmor. Allt började med en enda händelse som kvinnan inte lyckades acceptera.

Advertisement
Andrea Piacquadio/ Pexels - Not the actual photo

Andrea Piacquadio/ Pexels - Not the actual photo

Svärmor hade bytt sonens blöja mitt framför henne, utan att ens fråga henne om lov eller ens ta hänsyn till henne. "Hon irriterade mig för det var inte hennes jobb att göra det, hon tog tag i honom som om det vore hennes eget barn och under hela tiden som hon bytte blöja på honom slutade min bebis aldrig gråta. Jag stannar alltid upp tills jag ser att han lugnar ner sig igen och respekterar hans känslor, hon gjorde inte det. Hur som helst, sa jag ingenting till henne. Hon betedde sig arrogant och respekterade inte min föräldraroll" - sa mamman. Sedan bestämde hon sig för att vända sig till webben för att få en åsikt om händelsen.

"Du bör sätta gränser för sådant här och framför allt påpeka det omedelbart. Om någon går över de gränserna så är det deras problem, inte ditt, men du måste markera det tydligt" - kommenterade en användare. "Jag tycker att det var oförskämt av henne att ignorera dig och byta blöja medan du var där - hon borde ha frågat dig". skrev en annan.

Denna mamma är bara en av många människor som har hamnat i konflikt med sin styvmamma och situationer som denna är tyvärr väldigt vanliga. Vem tycker du har rätt?

Advertisement