Några navigatörer får syn på en jätte ovanlig rosa delfin och de underbara bilderna de tar på djuret blir sedda världen över

av sofia

28 April 2019

Några navigatörer får syn på en jätte ovanlig rosa delfin och de underbara bilderna de tar på djuret blir sedda världen över
Advertisement

Hav och oceaner upphör aldrig att förvåna för den variation och skönhet hos de varelser som befolker dem. Det finns fortfarande arter att upptäcka, några av dem legender, andra mycket populära men svåra att hitta och fotografera. En av dessa är Pinkie, den berömda rosa delfinen som har bott i Lake Charles i Louisiana i åratal. Nu, tack vare de magnifika bilderna från en turistbåt, tycks frågorna kring detta magnifika exemplar äntligen ha fått ett svar.

via ABC News

Advertisement
Facebook

Facebook

Det är ingen överraskning att just detta område är destinationen för dessa vattenlevande däggdjur med tanke på dess geografiska läge. Staden ligger på stranden av Calcasieu-floden i Mexikanska golfen, vid sjöarna Prien och Charles. Under en tid har Pinkie dykt över ytan till besökarnas stora förvånan, inte bara för glädjen över att se en delfin så nära båten som kommer ut ur vattnet, men också för sin speciella rosa färg.

Advertisement
Facebook

Facebook

Normalt koncentreras denna färg främst på magen, men den lokala lilla "maskoten" har hela kroppen täckt av denna färg. Marinbiologerna har en teori om att Pinkie kan vara ett sällsynt exemplar av albino delfin och att dess färg beror på en genetisk defekt i den enhetliga produktionen av det klassiska gråpigmentet. Teorin skulle grunda sig på att Pinkys ögon inte öppnar sig helt, precis som i andra exemplar som lider av albinism men förutom denna lilla detalj är denna rosa delfin precis som alla andra. Man visste ingenting om Pinkies kön tills kapten Erik Rue, som körde en charterbåt, lyckades fånga några bilder av delfinen under parningssäsongen.

Facebook

Facebook

Från vad man kan se på bilderna är Pinkie en hona. Fotona som togs av kapten Rue är helt unika, så pass mycket att ingen annan före honom lyckats ta så många och fånga sådana intima stunder i livet på detta legendariska djur. När mysteriet om "könet" på en av de mest kända delfinerna i världen löstes, frågade vi oss omedelbart om Pinkie var gravid. Troligtvis kommer turister att kunna beundra inte en, men till och med två eller flera rosa däggdjur inom en snar framtid, förutsatt att ungarn ärver samma egenskaper från sin mamma. Vi kan bara vänta och ... hoppas på att även ungarna kommer att vara rosa som mamman!

Advertisement