En pilot hittar en giftig orm i kabinen och tvingas nödlanda

av sofia

12 Maj 2023

En pilot hittar en giftig orm i kabinen och tvingas nödlanda
Advertisement

Att resa är ett bra sätt både för att både koppla av och för att lära sig något nytt. Just därför är det många människor som väljer resmål som skiljer sig väldigt mycket från deras avreseland. Den mest effektiva lösningen när det kommer till väldigt långa resor är oftast att ta ett plan, ett transportmedel som har blivit väldigt populärt och inom allas räckhåll. Men många är rädda för detta fordon trots att det är ett av de säkraste fordonen i världen. Nästan alltid.

En ganska sällsynt sak inträffade i denna berättelse som äventyrade säkerheten för flera personer.

via Nypost

Advertisement
Rudolf Erasmus/Facebook

Rudolf Erasmus/Facebook

Rudolf Erasmus är en expertpilot och befann sig på sin arbetsplats. Han befann sig på 11 000 fots höjd när han plötsligt kände en konstig känsla: "Jag kände mig kall, som något var blött och trodde att min flaska vatten läckte..." förklarade mannen. Men det var inte alls fråga om vatten, för när han tittade ner kunde han se att en orm slingra sig bredvid honom!

"Inledningsvis, för att vara ärlig, förstod jag ingenting, jag var chockad, tyst. Det var som att min hjärna inte registrerade exakt vad som pågick", berättar han.

Situationen förvärrades snabbt.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Rudolf insåg snart att reptilen inte var vilken orm som helst utan att det var en uddkobra: ett extremt giftigt djur som kan försätta en människas liv i fara på drygt 30 minuter. Som om detta inte vore nog hade den hotfulla reptilen snabbt krupit in under hans säte och vidare mot passagerarna.

Så mannen, som försökte hålla sig lugn, meddelade situationen till de resenärerna och uppmanade dem att inte få panik. Inom 15 minuter hade piloten nödlandat och evakuerat planet. "Ormen hittades sedan under mitt säte och avlägsnades. Jag har blivit kallad för hjälte men jag tror att det är lite av en överdrift. Passagerarna som förblev lugna hjälpte mycket, det var allas förtjänst om de slutade bra" - avslutar Rudolf.

Lyckligtvis blev det inga allvarliga konsekvenser av något slag, bara mycket rädsla. En helt otrolig historia värdig en skräckfilm. Hur skulle du ha reagerat om du hade varit på det planet?

Advertisement