Han hamnar i munnen på en val, men lyckas överleva: "Jag trodde att det var en haj, det var så mörkt"

sofia

11 Augusti 2022

Han hamnar i munnen på en val, men lyckas överleva:
Advertisement

De flesta av oss känner till berättelsen om Pinocchio, som under sina många äventyr till och med lyckas hamna i magen på en val. När du tänker på den händelsen, skulle du tro oss om vi berättade att något sådant faktiskt hade hänt i verkligheten?

Om du är övertygad om att det är ett skämt har du mycket fel och beviset på detta är en man som efter att ha hamnat i munnen på en val lyckats rädda sig själv och idag kan berätta om denna otroliga upplevelse. Låt oss först och främst ta reda på hur det hände och sedan hur han tog sig ur det.

via Daily Record

Advertisement

Michael Packard är en man som ursprungligen kommer från Massachusetts och har fått mycket uppmärksamhet för att ha upplevt en minst sagt fantastisk upplevelse. En helt vanlig dag var han ute på hummerfiske och djupt nere på havsbotten när han insåg att något var fel. Plötsligt kände han sig bokstavligen "påkörd" av något enormt och runt honom blev allt plötsligt becksvart.

Först förstod han inte vad som hade hänt, men sedan insåg han att ett mycket stort djur hade "fångat" honom. En haj kanske? Nej, inte särskilt troligt eftersom Michael direkt insåg att det inte fanns några vassa tänder i den enorma munhåla. Vad var då den där gigantiska varelsen? Det tog ytterligare några minuter för att inse att det var ett av de största djuren på planeten: knölvalen. Denna val med en längd på över 15 meter, hade precis fångat honom i sin stora käft, troligen tillsammans med en stor mängd vatten, småfisk och krill.

"När jag insåg att jag befann mig i munnen på en val eller något liknande, trodde jag att jag aldrig skulle överleva - sa mannen - Mina tankar gick till mina barn, min fru och det faktum att jag aldrig mer skulle få se dem". Men som tur var var det inte så. Inom några sekunder öppnade knölvalen sin mun, Michael kastades ut och såg ljuset igen och började genast andas. En oöverträffad upplevelse som är otrolig och som i slutändan bara kostade honom ett brutet ben.

Pxhere - Not the actual photo

Frågan, som uppstår ganska spontant, är: hur lyckades han rädda sig själv? Experterna har konstaterat att det inte är så enkelt att sväljas av en val eller liknande. Vanligtvis livnär sig dessa arter på små levande varelser som lätt kan rinna ner genom deras mycket smala hals, utan att de påverkasav det. Storleken på denna passage skulle ha varit farlig för Michael. En människa skulle faktiskt knappt kunna passera i det utrymmet, så det är garanterat heller inte valars favoritmat.

Något som denna man inte var medveten om och som säkerligen inte skulle ha varit det första han tänkte på med tanke på omständigheterna. Vi är ganska säkra på att han kommer att tänka två gånger innan han dyker ner i det öppna havet på jakt efter hummer igen, eller åtminstone kommer han att ägna mer uppmärksamhet åt varelserna runt omkring honom.

Advertisement