En servitris behandlas illa av en grupp kunder så ägaren bestämmer sig för att ge dem en ordentlig läxa

av sofia

02 Juli 2023

En servitris behandlas illa av en grupp kunder så ägaren bestämmer sig för att ge dem en ordentlig läxa
Advertisement

Vi ägnar större delen av vår tid åt vårt arbete och att tjäna pengar är, för de flesta, avgörande för att leva ett normalt och värdigt liv. När man väl har valt sitt jobb försöker man därför utföra sina uppgifter på bästa möjliga sätt. Ibland kan arbetsmiljön vara komplicerad och orsakerna till detta kan vara många.

Detta är exakt vad som hände huvudpersonen i den här historien som utsattes för något mycket jobbigt på sin arbetsplats. Låt oss kika på vad som hände.

via Thesun

Advertisement

Lily Griffith, 22, är en engelsk servitris på en restaurang i Cardiff, Cora. Den unga kvinnan har alltid älskat sitt jobb som hon utför med passion och engagemang.

Hon tar hand om att välkomna kunder, tar emot beställningar och väntar såklart vid borden. Men några kunder orsakade henne nyligen en hel del problem.

Rika människor som spenderade hela 1350 dollar på 6 personer under en middag bestående av 7 rätter. Men självklart är det inget fel med detta, om det inte vore för hur dessa "herrar" behandlade den stackars servitrisen.

Tjejens utseende drog genast till sig uppmärksamhet från männen då hon såg mycket bra ut och det rådde ingen brist på föraktfulla och mycket otrevliga kommentarer gentemot henne. Några av männen hade till och med tafsat på tjejen: "Det var chockerande, jag tvingades stå ut med det där förnedrande och oförskämda beteendet hela tiden", förklarar hon. Men händelsen fick konsekvenser.

Advertisement

Lee Skeet, kocken och restaurangchefen, blev chockad när han hörde vad som hade hänt. Så han tvekade inte en sekund och skrev ett mejl direkt till dessa affärsmäns företag och bad dem om deras bankuppgifter för att kunna betala tillbaka dem då han inte hade för avsikt att ta emot pengar från någon som hade betett sig så illa mot en av hans anställda.

Från början planerade han att betala tillbaka hela summan för den stora notan, den största som någonsin registrerats på hans restaurang, minus hundra dollar som han tänkte skulle gå till servitrisen som ett dricks (eftersom dessa kunder inte hade lämnat någon). Men sedan hade han tänkt om.

Han bestämde sig för att sätta in hela beloppet på 22-åringens konto! Sedan förbjöd han den gruppen oförskämda människor att komma tillbaka till restaurangen: "Jag skulle vara tacksam om ni aldrig återvände till min restaurang igen. Lilys värdighet är värd mycket mer för mig än era pengar, ni är inte längre välkomna", skrev Lee till dem.

Arbete är inte bara en källa till ekonomisk försörjning: det representerar också personlig tillfredsställelse och värdighet för många individer. Det spelar ingen roll vilket yrke du har: respekt för andra människor är en underliggande princip för varje människa.

Advertisement