En bebis lyfter på huvudet och försöker krypa bara 3 dagar gammal. Mamman och mormorn blir chockade (+VIDEO)

av sofia

02 Juni 2023

En bebis lyfter på huvudet och försöker krypa bara 3 dagar gammal. Mamman och mormorn blir chockade (+VIDEO)
Advertisement

En ny födelse för med sig ansvar och glädje på samma gång. Det är alltid otroligt och spännande för en nybliven förälder att inse att de bokstavligen har gett liv åt en sådan underbar varelse som en bebis. Kanske är det också därför varje barn är speciellt för sin familj och unikt i världen.

Det är det verkligen, men den nyfödda bebisen i centrum av denna berättelse har gjort några mycket ovanliga saker som ligger utöver det vanliga och har gjort alla mållösa!

via Nybreaking

Advertisement
Samantha Elizabeth/Instagram/Screenshot

Samantha Elizabeth/Instagram/Screenshot

Samantha Mitchell från White Oak, Pennsylvania, blev helt enkelt chockad när hon iakttog sin tre dagar gamla bebis i sin sjukhussäng.

Den nyfödda flickan, Nyilah Daise Tzabari, verkade inte bara vara vid utmärkt hälsa, utan visade sig också ha en enastående vitalitet. Man kan se henne i videon röra sig självständigt, åla sig på magen i sin spjälsäng och till och med lyfta upp huvudet!

Ett tre dagar gammalt spädbarn borde inte kunna göra sådana rörelser, ändå verkar Nyilah redan krypa och "babbla på" utan några svårigheter. Så den nyblivna mamman frågade sin mamma om detta var normalt och den äldre kvinnan förklarade att det absolut inte var det.

Advertisement

"Gud nej! Hon borde inte kunna göra nästan någonting, hon borde inte vara så stark bara 3 dagar gammal!", kan vi höra henne utbrista.

De två kvinnorna bestämde sig sedan för att filma den ovanliga händelsen: "Min mamma sa till mig att om jag inte hade förevigat det ögonblicket, skulle ingen i familjen och våra vänner någonsin ha trott det", förklarar Samantha.

Normalt börjar en bebis krypa mellan 6 och 9 månader, men 3 dagar är verkligen rekord!

Det kan dock finnas en liten förklaring som hjälper till att förstå den lilla flickans "brådmogenhet".

Nyilah föddes i själva verket lite senare än väntat, och kom till världen vid den 43:e graviditetsveckan, 3 veckor efter vad som "borde" ha varit hennes födelsedatum.

Men även det förklarar nog inte hennes extraordinära styrka: "Hon kan med lite hjälp hålla sig upprätt och det dröjer inte länge innan hon försöker gå", sa den nyblivna mamman.

Redan vid 18 dagar kunde barnet byta ställning genom att rulla över från att ligga på rygg till att ligga på mage och försökte tala vid en och en halv månad!

En rörande och fantastisk historia, håller du inte med?

Advertisement