"Jag är 43 år gammal och bor fortfarande med min mamma utan att göra någonting i hushållet. Varför borde jag skämmas över det?"

av sofia

22 Maj 2023

"Jag är 43 år gammal och bor fortfarande med min mamma utan att göra någonting i hushållet. Varför borde jag skämmas över det?"
Advertisement

Att växa upp och frigöra sig från familjen, nå vuxen ålder och söka sin självständighet är målet för de flesta. Att göra det är dock inte en självklarhet, särskilt om du inte har en ekonomisk stabilitet, eller kanske för att du inte känner dig redo eller inte kan hitta rätt person att starta en ny familj med.

Sedan finns det människor, både män och kvinnor, som verkligen inte vill lämna huset där de föddes och som skulle göra allt för att inte lämna sina föräldrar. Det kan vara en fråga om lathet, visst, men alla har sina egna personliga skäl. Huvudpersonen i vår berättelse, till exempel, berättade om sina och verkade ganska övertygande med avseende på hennes val.

via The Sun

Advertisement
Not the actual photo - agilemktg1 / Flickr

Not the actual photo - agilemktg1 / Flickr

Jo McMillan är en 43-årig kvinna från Ealing i London, Storbritannien, som erkände att hon alltid har bott med sin mamma, Bathaline som är 73. Utan att någonsin lämna familjens hem, fortsätter vår huvudperson att leva som om hon fortfarande var en tonåring. Hon jobbar såklart, men hon har aldrig blivit självständig från sin mamma som sköter allt hemma.

"Jag lyfter inte ett finger - erkände 43-åringen - min mamma lagar mat, tvättar, stryker, städar och vill absolut inte ha hjälp. Att bo med henne är som att bo på ett hotell. Det verkar som ett skämt, men i verkligheten är det inte det. Hon har haft den typen av jobb i sitt liv och klarar inte av oordning. När jag kommer hem från jobbet och jag är trött," fortsatte Jo, "lämnar jag kläder som ska tvättas på en stol i väntan på att lägga dem i smutskorgen, men hon kommer alltid förbi innan och sedan hittar kläderna på deras plats”.

Jo hade inte planerat att inte lämna sin mammas hus och har jobbat sedan hon var 20 år gammal. Hennes planer var att bli känd, resa jorden runt och då och då återvända till sin mamma för att hälsa på och spendera lite tid med henne, men livet blev annorlunda.

Advertisement

I’m 43 & live at home - mum, 73, does everything, I don’t lift a finger…why bother when there’s an OAP around After Billie Eilish finally left home at 21, we ask what is the best age to cut the apron strings?

Pubblicato da Fun News Page su Martedì 9 maggio 2023

"Det blev inte som jag drömde om som tonåring och jag fick nöja mig med ett jobb i London - berättar kvinnan - Många av mina vänner var i samma situation som jag och precis som jag märkte de hur höga levnadskostnaderna är på orten där vi jobbar. Så jag sa till mig själv: varför inte fortsätta bo hos min mamma? Istället för att lägga pengar på att hyra någon gammal lägenhet så bidrar jag till utgifterna i hennes hus, men sen sköter hon resten".

Kvinnan sa att hon alltid innan hon går ut bäddar sängen i sitt rum och varje dag frågar hennes mamma henne när hon kommer tillbaka så att middagen är klar när hon kommer hem. "Om jag glömmer att tala om för henne när jag ska ut på middag, slutar det med att jag äter två gånger." Men det är inte bara bekvämligheten som övertygar henne om att inte flytta ut. När hon är hemma håller kvinnan sin mamma sällskap så att hon aldrig känner sig ensam, för att inte tala om att 73-åringen aldrig har bett sin dotter att flytta ut.

Vid det här laget uppstår frågan nästan spontant: är det rätt att en son eller dotter fortfarande stannar kvar i föräldrahemmet även efter det att den har blivit vuxen? Vad tycker du om det här?

Advertisement