En ung man lider av "varulvssyndromet" och har hela ansiktet täckt av hår

av sofia

15 Maj 2023

En ung man lider av "varulvssyndromet" och har hela ansiktet täckt av hår
Advertisement

Att vilja se bra ut, vara tilltalande för ögat och inte bli avvisad för sina fysiska "defekter" är vad vi alla önskar. Att leva i harmoni med din kropp och med dig själv är det bästa sättet att interagera med omvärlden och leva ett lugnt liv. Tyvärr är naturen så varierad att den skulle kunna bjuda på några inte helt önskade överraskningar.

Detta är fallet med mannen i centrum av denna berättelse, som var tvungen att hantera ett mycket sällsynt fysiskt tillstånd som påverkade hela hans liv. Låt oss lära känna honom tillsammans.

via Daily Mail

Advertisement

Lalit Patidar är en pojke som bor i byn Nandleta, Madhya Pradesh, Indien och har blivit mycket känd på grund av sitt utseende. Bilderna han lägger upp på sina sociala medier talar för sig själva: hela ytan på hans kropp är täckt av hår, inklusive hans ansikte. En egenskap som oförnekligen har gjort honom unik, men som tyvärr har orsakat honom många problem.

Vår huvudperson lider av ett mycket sällsynt medicinskt tillstånd som kallas hypertrichosis, eller mer vanligt varulvssyndrom, och har sedan han var barn fått ta itu med överdriven hårväxt över hela kroppen. Ända sedan han kom till världen, som hans mamma Parvatibai berättar, har han haft det här. "Jag såg honom en halvtimme efter förlossningen - sa kvinnan - och han var redan täckt av hår".

Pappa Bankatlal å sin sida berättade om en annan detalj av förlossningen: "När han föddes och sköterskan såg honom blev hon mycket förvånad. Hon ringde läkaren som hade tagit hand om förlossningen och bad om förklaringar, men doktorn sa att allt var normalt."

Advertisement

Hypertrichosis är en egenhet som drabbar en av 340 000 människor i världen, vilket innebär att det i hela universum bara finns 50 individer som är drabbade. Ett tillstånd som förvisso gör dem unika i sitt slag, men som också orsakar många sociala problem.

Svårigheterna för Lalit har faktiskt inte varit få sedan han började ha relationer med omvärlden. Barnen var rädda för honom och alla tittade misstänksamt och äcklat på honom.

"I skolan kallade de mig apmannen och kastade sten på mig - berättar mannen - det har alltid gjort mycket ont och jag hade stora svårigheter att hitta min inre balans, men nu kan jag leva med det och jag har kommit på hur jag ska skaffa vänner och skapa min egen värld. Naturligtvis - fortsatte han - är det inte lätt att hantera den här hårigheten. Det stör mig när jag äter, ibland kan jag inte se bra på grund av vad jag har på ögonen och då och då får jag svårt att andas, men jag vill inte klaga”.

Det tog Lalit tid och mycket smärta innan han kunde acceptera sig själv och bli accepterad, men nu är han nöjd med sitt liv, han går vidare med studierna, drömmer om att bli polis och fortsätter som vloggare. Ett tydligt bevis på att man inte behöver vara "perfekt" för att lyckas eller leva fridfullt omgiven av sina nära och kära.

Har du någonsin hört talas om varulvssyndromet?

Advertisement