Bilden på en pappa som sover på sjukhusgolvet blir viral och hans fru berättar historien bakom den

av sofia

18 Maj 2023

Bilden på en pappa som sover på sjukhusgolvet blir viral och hans fru berättar historien bakom den
Advertisement

Många gånger hör eller läser vi om relationer som inte precis är rättvisa, om hur, väldigt ofta, framförallt kvinnor tvingas göra stora uppoffringar för att följa, uppfostra och underhålla sina barn. Men man är två föräldrar och båda två borde ta hand om dem utan några särskilda skillnader i fördelningen av uppgifter relaterade till roller och kön.

I den här berättelsen har vi dock vår huvudperson som har tagit ett foto av sin älskade man som ett erkännande för alla hans ansträngningar och det stöd han ger henne. Även i en kritisk situation som den de hamnade i.

via Goodmorningamerica

Advertisement

Let’s talk about this because it doesn’t get enough attention......What some may see: a Dad sleeping while Mom stays...

Pubblicato da Sara Duncan su Martedì 23 marzo 2021

Sara Duncan, en lärare från Fredericktown, Missouri, ville föreviga bilden av sin man Joe. På bilden kan vi se honom liggandes på marken, "uppkrupen", medan han sover med sitt yngsta barns barnvagn som kudde.

"Det här är vad mina ögon ser: en pappa, en man som sover på det kalla, hårda golvet på en akutmottagning efter att ha avslutat ett 12-timmars arbetspass som han har jobbat 6 dagar i veckan under hela månaden nu. Allt detta eftersom han inte ville att hans fru skulle åka till sjukhuset ensam. Även om han helt enkelt var utmattad av trötthet, ville han följa med mig och stanna hos mig och vår bebis." sa Sara i ett rörande inlägg på sociala medier.

"Det är inte sant att det alltid är ett 50/50-förhållande att vara förälder, ibland är det väldigt annorlunda, men enligt min åsikt betyder detta att verkligen älska någon". Tillade hon. Reaktionerna på hennes kommentar väckte stor uppståndelse – hennes inlägg delades mer än 31 000 gånger!

Advertisement

"Äktenskap och föräldraskap är inte jämnt fördelade. Vissa dagar kan de vara det. Andra dagar är splittringen 60/40, 70/30 eller till och med 80/20 och du måste vara villig att axla den bördan för att stödja din partner under dessa stunder. Det här är kärlek. Det här är att vara en bra partner. Det här är att vara pappa. Och jag skulle inte vilja ha någon annan vid min sida! Tack för allt du gör för oss, pappa! Vi älskar dig." Tillade Sara och hennes ord gick rakt in i hjärtat på människor världen över.

Joe, som jobbar som cementtekniker, hade precis avslutat ett 12-timmarspass, men insisterade ändå på att åka till akuten med sin fru Sara. En timme med bil och sedan väntan i väntrummet vid 2-tiden på morgonen. Resten uttrycks av bilden som tagits av hans partner.

Lyckligtvis hade deras lilla dotter inget allvarligt, bara lite astma, och skrevs snart ut efter de vederbörliga kontrollerna i ärendet.

Att vara förälder är aldrig lätt, men det viktigaste är att veta hur man kommunicerar korrekt med sin andra hälft för att förstå varandra och hitta balans. Det är inte en fråga om "matematisk" rättvisa, utan om rätt stöd i rätt ögonblick.

Advertisement