Hon låter sin son spela videospel 50 timmar i veckan: "Han är helt beroende, men jag bryr mig inte"

av sofia

19 Juni 2023

Hon låter sin son spela videospel 50 timmar i veckan: "Han är helt beroende, men jag bryr mig inte"
Advertisement

När man har en son, en pojke, vet man att den perioden förr eller senare kommer att komma. Det händer alltid, förr eller senare. Barn växer upp snabbt och som vuxna kan de bli vem som helst och överraska oss hela tiden, men det gäller inte när de är väldigt unga. Det finns åtminstone en grej som praktiskt taget är skriven sedan deras födelse: de kommer att leka och när de växer upp kommer de att spela tv-spel!

Låt oss inse det, vilken pojke, eller kanske tonåring, älskar inte att spendera tid framför datorn eller med någon av de mest kända spelunderhållningskonsolerna? Det finns väldigt få undantag: nästan alla, kanske från en smartphone i tidig ålder, slutar med att spela tv-spel. I allmänhet är föräldrar inte riktigt nöjda med detta faktum. Men inte alla: mamman i den här historien är glad över att hennes son tillbringar 50 timmar med att spela framför en skärm.

via Thesun

Advertisement
Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Clare Matthew är mamma till två barn, en av dem, Ben, är en ivrig gamer och hon tror att han är "beroende" av tv-spel, men hon är inte alls orolig för detta, tvärtom: hon är stolt över det.

Ben fick sin första konsol vid 4-års ålder och blev omedelbart kär i virtuell verklighet. Han började spendera all sin lediga tid framför TV:n, utrustad med joysticks och hörlurar, praktiskt taget varje minut han är vaken, till och med upp till 50 timmar i veckan.

"När han var liten hade jag svårt att få bort honom från de där spelen. Han skrek och vägrade stänga av, även om det var dags att äta. Jag var tvungen att börja ta bort allt från honom personligen och till slut kom han på hur han skulle uppföra sig.", avslöjade mamman som trots allt inte säger att hon är orolig över all den tiden som hennes son spenderar på det sättet. Och hon har sina skäl.

Advertisement
Pickpik - Not the actual photo

Pickpik - Not the actual photo

"Min son är helt enkelt ett geni. Det är han verkligen: även om han tillbringar all den tiden med att spela tv-spel är han den bästa eleven i sin klass, lärarna älskar honom och hans betyg är oklanderliga. Hur skulle jag kunna klaga över någonting? Om detta är vad han älskar att göra känner jag mig tvungen att uppmuntra honom”. sa kvinnan.

Men pojken lämnar nästan aldrig huset. Förutom för att gå och spela fotboll 3 gånger i veckan, i rollen som målvakt, lämnar han aldrig sitt rum. Inte ens på helgen. Och hans vänner?

De gör samma sak, de är alla anslutna via spelets röstchatt och bildar en grupp, alla tillsammans för att spela videospel online. ”Jag kommer inte tvinga honom om han inte vill – han är så glad och smart, varför skulle jag vilja ändra honom?!” utbrast Clare.

Kort sagt, även om kvinnan har fått mycket kritik angående denna fråga, verkar det som att hon inte tänker ändra sin inställning i detta avseende. Vad tycker du om hennes uppfostringsmetoder?

Advertisement