En mammas styrka: Den här kvinnan gav upp sin karriär för att hjälpa sin autistiska son, men flera år senare förverkligar hon sin dröm

av sofia

20 Juni 2023

En mammas styrka: Den här kvinnan gav upp sin karriär för att hjälpa sin autistiska son, men flera år senare förverkligar hon sin dröm
Advertisement

Att vara mamma till ett barn med särskilda behov kräver hårt arbete och mycket tålamod, men det betyder inte att du måste ge upp dina drömmar. Tvärtom, i dessa situationer är det nödvändigt att vara ännu starkare och ännu mer beslutsam, eftersom en mammas personliga tillfredsställelse kan påverka hela familjen på ett positivt sätt och kan vara stimulerande för hennes barn och uppmuntra dem att göra detsamma.

På så sätt kan även de lära sig värdet av uthållighet och hon kan låta dem växa upp med vetskapen om att det inte finns några gränser för deras möjligheter. Huvudpersonen i berättelsen vi nu ska berätta för dig insåg detta mycket väl.

via Independent

Advertisement

Efter att ha gått igenom en svår skilsmässa har en farmaceut valt att ge upp sin karriär för att försörja sin autistiska son. Än i dag hävdar hon att "det omöjliga inte existerar" efter att ha uppfyllt sin dröm om att ta examen i medicin. Dr Ros Jabar, 51, bor i Cardiff, Wales, Storbritannien och har alltid arbetat som apotekare.

Under sitt första äktenskap var hon den som försörjde familjen och tjänade cirka 65 000 pund om året för att försörja sin son Jamil, som inte kunde tala på grund av sin autism, och dottern Yasmin.

Trots att hon kunde försörja sin familj bedömdes Ros som "en dålig kvinna och en dålig fru" eftersom hon inte ville anpassa sig till den traditionella rollen som hemmamamma.

När hon dessutom kämpade mot ett olyckligt äktenskap och tvingades hantera utmaningarna med sin sons autism, såväl som kritik för hennes balans mellan arbete och privatliv, bestämde hon sig för att lämna farmaceutyrket. Senare skrev hon in Jamil i en skola för personer med särskilda behov. Hennes dröm om att bli läkare hade dock aldrig försvunnit.

Advertisement

För att klara hushållets utgifter, ta hand om sina barn och finansiera deras universitetsstudier öppnade Ros ett kafé som heter Jabars Hut. Barens namn var inspirerat av Jabba the Hutt från Star Wars, samt hennes efternamn. Stället visade sig vara mycket framgångsrikt, vilket gjorde att Ros lyckades få en plats vid Cardiff Universitys Medical School vid 35 års ålder.

Idag, mer än tio år efter att hon avslutat sin examen, arbetar Ros som multitraumakirurg och har blivit en framgångsrik anställd på en välkänd klinik i Cardiff.

Hon fann kärleken med sin partner Saj, 60, och fick ytterligare två barn: fyraåriga Soren och tvåårige Isaak. Efter att ha övervunnit otaliga hinder säger Ros att "omöjligt" inte finns i hennes vokabulär eftersom: "Det finns ingen kraft på jorden som hindrar dig från att uppnå dina drömmar". Vi kan inte göra annat än att hålla med om hennes uttalanden.

Advertisement