En 104-årig kvinna avslöjar hemligheten bakom hennes långa liv: att dricka öl och ha en optimistisk syn på livet

av sofia

06 Juni 2023

En 104-årig kvinna avslöjar hemligheten bakom hennes långa liv: att dricka öl och ha en optimistisk syn på livet
Advertisement

När det kommer till ålderdom är det lätt att omedelbart tänka på jobbiga situationer, på en period i livet som ofta uppfattas som "intetsägande" och som dessutom förknippas med olika hälsoproblem. Vid en viss ålder är det normalt att inte vara lika i form som förr och att uppleva vissa "besvär". Men mycket beror kanske på hur mycket vi låter oss påverkas av perspektivet på tidens gång och av hur många ljus vi måste blåsa ut år efter år.

Den här pigga gamla damen är ett bevis på att åldern bara är en siffra.

via Nypost

Advertisement
Phyllis Scotto/Facebook

Phyllis Scotto/Facebook

Antoinette Inserra, mor till fyra barn, mormor till åtta barnbarn och gammelmormor till nio barnbarnsbarn har nått den avundsvärda milstolpen 104 år! En överraskande hög ålder, speciellt om vi betraktar hennes psykiska och fysiska tillstånd som är inget mindre än fantastiskt.

Faktum är att kvinnan trots sin ålder fortfarande är vital och pigg, hon ser minst 15 år yngre ut och avstår ingenting. Hon äter paprika och krabbor som är bland hennes favoriträtter och hon brukar också komplettera sina måltider med... en öl eller två!

Ja, för trots att hon är mer än ett sekel gammal har hon aldrig slutat dricka alkohol och hävdar faktiskt att öl är hennes "livselixir". Men det finns mer.

Advertisement
Phyllis Scotto/Facebook

Phyllis Scotto/Facebook

Det är energin och viljan att ta hand om sig själv och sitt utseende som hjälper henne att må bra och hitta ett syfte i sitt liv. Antoinette sminkar sig fortfarande varje dag och bryr sig mycket om sitt utseende som hon noggrant tar hand om och förklarar att allt detta fortfarande får henne att känna sig ung.

Trots de många åren som tynger hennes axlar, lyckas hon fortfarande förflytta sig självständigt tack vare användningen av en rullator och en rullstol: "Min dotter tar ofta med mig ut, jag tar min rullator och jag behöver inget annat. Jag är lycklig".

Den äldre kvinnan är en shopaholic och ogillar inte heller att spela, vilket är något hon ägnar sig åt med måtta då och då.

Så "hemligheten" med hennes långa liv verkar vara en orubblig optimism som hon alltid har haft under hela livet och... öl förstås!

Advertisement