En vegansk kvinna skriver ett brev till sin granne där hon klagar på att "stanken" av kött stör henne

av sofia

16 Maj 2023

En vegansk kvinna skriver ett brev till sin granne där hon klagar på att "stanken" av kött stör henne
Advertisement

Under våra liv växer vi, mognar och blir därför mer medvetna om allt som omger oss, vi lär oss att respektera andra, att leva tillsammans och att tolerera vissa beteenden som vi inte gillar. Eller åtminstone borde det vara så.

Några grannar, som inte hittade någon kompromiss, hamnade i konflikt och det slutade med att historien involverade även människor på nätet som "delade" sig i två läger i ett försök att stötta de olika familjerna.

via Skynews

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Sarah är en kvinna och mamma som bor i den norra förorten Burns Beach. Hon ansåg att hon var tvingad att skriva ett brev adresserat till sina grannar som bor precis bredvid henne

Faktum är att kvinnan tyckte att lukten av tillagat kött som kom från fönstret hos de intilliggande hyresgästerna var outhärdlig då hon och hela hennes familj är veganer.

Så hon bestämde sig för att skriva en artig, men bestämd, begäran om att de skulle stänga fönstret medan de tillagade den "förbjudna" och, enligt henne, "störande" maten. På baksidan av brevet kan man läsa: "Ta vänligen följande begäran på allvar, det är väldigt viktigt för oss".

Advertisement
Jeff Hitchcock/Flickr - Not the actual photo

Jeff Hitchcock/Flickr - Not the actual photo

"Hej grannen, kan du snälla stänga fönstret mot mitt hus medan du lagar mat? Jag skulle verkligen uppskatta det. I min familj är vi veganer (vi äter bara växtbaserad mat) och lukten av köttet du lagar får oss att känna oss illamående och upprörda. Vi skulle uppskatta din förståelse. Tack. Sarah, Wayne och barnen." Så lyder innehållet i det ursprungliga brevet från den veganska kvinnan som skapade sådan uppståndelse.

Ja, eftersom dess mottagare och grannar tyckte att brevet var minst sagt bisarrt och tvekade inte att publicera det på en välkänd Facebook-grupp känd för att tala om "extravaganta element". Och det var här som en riktig storm av kontrovers bröt ut.

I grund och botten ansåg veganerna att Sarahs begäran var legitim (och artigt framlagd), medan den "köttätande" sidan så att säga fann till och med tanken på en sådan begäran chockerande. Det hela urartade snabbt och följdes av fler och fler brev där det bland annat  talades om rättsliga ingripanden.

Hey Perth/Facebook

Hey Perth/Facebook

Det här är några av de "snällaste" kommentarerna: "Allt detta är pinsamt", "Flytta till en stuga i skogen om du inte klarar av något så vanligt som att det luktar på grund av en grannes matlagning", "Jag skulle tända grillen och bjuda in hela kvarteret." 

Vissa höll däremot med veganfamiljen och hävdade att för dem som har just den livsfilosofin är lukten av kött verkligen motbjudande.

Kort sagt, debatten som breven och inläggen väckte var allt annat än konstruktiv och gjorde inget annat än att så frustration. Kanske kunde en kompromiss mellan de två familjerna ha uppnåtts utan alltför många uppoffringar från någons sida. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement