En kille bjuder ut en tjej på skämt, men hans pappa blir vansinnig och bestraffar honom

av sofia

26 Juni 2023

En kille bjuder ut en tjej på skämt, men hans pappa blir vansinnig och bestraffar honom
Advertisement

Att uppfostra en tonåring är den största utmaningen för en förälder: det kräver balans, tålamod och förståelse. Ungdomar befinner sig i en uppväxtfas och söker efter sin egen identitet och känner sig ofta i konflikt med sina föräldrar, eftersom de börjar känna att de behöver utrymme och avskildhet, men också tillgivenhet och stöd. Föräldrar har den svåra uppgiften att respektera sina val och intressen, men också vara beredda att ingripa ifall de inte har ett särskilt korrekt beteende mot sina vänner. Men upp till vilken ålder är det okej att "lägga sig i"?

Det här är en fråga som ställdes av pappan till en 16-årig pojke, som bad om råd på nätet om hur man beter sig. Men låt ossta det hela från början.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min son bjöd nyligen hem några vänner och de hade det jättebra. Vid ett tillfälle gick jag till dem för att ge dem pizzan de hade beställt när jag hörde honom prata om att bjuda ut en tjej i klassen som ett skämt, utifrån vad jag förstår var den unga kvinnan en klasskamrat till en av hennes vänner som inte ansågs vara tillräckligt attraktiv, förklarade mannen.

Pappan bestämde sig för att konfrontera sin son efter att de andra hade gått för att undvika att skämma ut honom: "Jag höjde rösten lite, men det var på grund av hur irriterande hela situationen var, samma sak hände med min kusin när vi var yngre och jag såg hur hela grejen påverkade henne när hon inledde nya relationer. Min son svarade att det bara var ett skämt som inte skulle skada någon och att jag inte respekterade hans utrymme eftersom jag hade lyssnat på hans vänners privata samtal och han sa att även om han tyckte synd om min kusin, var han "mogen nog" för att förstå när man kan skämta och inte".

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Mannen bestämde sig för att straffa sin son i två veckor, men den unge mannen blev ännu mer arg och sa att han inte borde hmna i trubbel när det hela inte hade något med honom att göra: "Min fru hävdar att "pojkar är pojkar" och att det är ofarligt, men när jag frågade henne hur hon skulle känna om den här grejen gjordes mot vår dotter sa hon helt enkelt: ”Det kommer inte att hända för hon har bra föräldrar.” Mina svärföräldrar är rasande på mig”, avslutade pappan och frågar nu människor på webben om råd om hur han ska hantera situationen.

Användare var överens om att pappan hade helt rätt: "Tack för att du inte accepterade "pojkar är pojkar"-mentaliteten. Din son måste absolut förstå att handlingar har konsekvenser och det verkar inte som att din fru vill lära honom det", kommenterade en tjej.

Vad tycker du om det här?

Advertisement