En lärare får sparken för att ha låtit en av sina elever röka en elektronisk cigarett (+VIDEO)

av sofia

23 Juni 2023

En lärare får sparken för att ha låtit en av sina elever röka en elektronisk cigarett (+VIDEO)
Advertisement

Det kanske inte är lika svårt som att vara förälder, men även att utföra jobbet som lärare är helt klart krävande. Du har ansvar för barnens utbildning, med den enda skillnaden att de inte är dina egna barn och att du inte kan komma "för nära" eftersom en skolpedagog inte kan och får ersätta föräldrarna i deras roll. Men det som är säkert är att de måste vara goda föredömen och vägvisare för elever som en dag ska representera samhällets framtid.

Detta är inte exakt vad som hände i den här berättelsen där en lärare gjorde ett val som är minst sagt diskuterbart.

via Dailymail

Advertisement
Ai Generated/Psycode - Not the actual photo

Ai Generated/Psycode - Not the actual photo

En vikarierande mellanstadielärare i Lake County, Florida, hamnade i allvarliga problem för en handling hon utförde. Detta ledde till att hon fick sparken omedelbart och inte längre kunde utöva sitt yrke i hela länet.

Kvinnan, i vad som enligt henne var ett försök att "integrera" sig, lät en elev röka hennes elektroniska cigarett: hon kallade honom till katedern där hon satt och räckte fram "vapen". Killen accepterade utmaningen och ska sedan tydligen ha använt apparaten till klassens stora förvåning.

Jennifer Gaine Hale, 50 år gammal, hade bett eleven att inte berätta om händelsen och det gjorde han inte. Men något gick fel.

Advertisement
TBEC Review/Wikimedia - Not the actual photo

TBEC Review/Wikimedia - Not the actual photo

Faktum är att en av hans klasskamrater berättade om scenen han bevittnade personligen och rektorn för Eustis Middle School, Michael Spencer, kallade omedelbart Hale till sitt kontor för att be henne om en förklaring angående hennes olämpliga beteende.

Kvinnan erkände att hon var skyldig och förklarade att hon agerat så endast för att bli accepterad av sina elever. Naturligtvis var hennes motivering inte övertygande.

Hale anmäldes till länsskolstyrelsens personalavdelning och avskedades senare permanent från institutionen. Men det är inte allt.

Faktum är att kvinnan också fängslades och tvingades betala en borgensumma på 1 000 dollar för att släppas.

Föräldrarna till eleverna som går på skolan var chockade över det inträffade och mamman till den berörda eleven sa: "Nu måste man tydligen vara rädd för lärare också".

Till och med den lokala polischefen släppte ett uttalande som beskrev lärarens handling som oacceptabel: "Hon hade ett ansvar att skydda de unga eleverna i den klassen. Det borde inte ha gått så långt". Vad tycker du om denna chockerande historia?

Advertisement