Han räddar livet på ett barn och när de ses igen efter 10 år räcker orden inte till för att beskriva känslorna

av sofia

18 Maj 2023

Han räddar livet på ett barn och när de ses igen efter 10 år räcker orden inte till för att beskriva känslorna
Advertisement

Det är inte alla som kan kalla sig för hjältar, inte bokstavligen åtminstone. Att göra skillnad genom att sätta sitt eget liv på spel är inte något som alla har gjort i livet och det är väl egentligen inget konstigt. Det finns dock människor som med sina handlingar tillägnar sitt liv åt att skydda och ibland till och med rädda, andras liv. Bland dessa finner vi bland annat poliser som ofta utför riktiga hjältedåd.

Huvudpersonen i denna berättelse är verkligen ett bevis på detta då hans handlingar räddade livet på en ettårig liten pojke som hade hamnat i en livshotande situation.

via Fox5dc

Advertisement
Anne Arundel County Police Department/Facebook

Anne Arundel County Police Department/Facebook

Den dåvarande detektiven Walter Sweeney var i tjänst en till synes helt vanlig dag i juli när han plötsligt fick ett samtal på sin radio om en pågående nödsituation.

Ett barn höll på att drunkna inte långt från där mannen befann sig på patrull så, när det samtalet togs, begav sig mannen genast mot den anvisade platsen. Här hittade han en ettårig pojke som på något sätt hade tagit sig till kanten av sitt hems simbassäng och som därefter hade ramlat i vattnet.

Trots detektivens kvicka ingripande verkade situationen kritisk och lämnade inte särskilt mycket hopp för ett lyckligt slut. Den lilla pojkens kropp var mycket blek och hans hjärta hade slutat slå.

Advertisement

A reunion, almost 12 years in the making. Let’s go back to a hot summer day in July of 2011, when then-Detective Walter...

Pubblicato da Anne Arundel County Police Department su Mercoledì 5 aprile 2023

Men Walter gav inte upp och förblev klarsynt trots allt. Han hade börjat utföra hjärt- och lungräddning och den lille Matthew började då plötsligt spotta ut vatten och sakta börja andas igen! Snart hade till och med hans hy fått en mer betryggande färg och barnet verkade vara utom fara: polismannen hade räddat hans liv.

Detektivens räddning hade inte gått obemärkt förbi då och mannen hade fått beröm för det här fallet, men sedan med tiden hade den historien sakteliga glömts bort.

Men det var inte alla som hade glömt den. Det fanns några människor som hade kommit ihåg den dagen och som bestämde sig för att göra något unikt för Walter Sweeney.

Matthew, som hade blivit större under tiden, hade alltid hört talas om mannen som hade räddat hans liv, men han hade naturligtvis bara vaga minnen av honom. Så hans mormor kom på en idé och hon tog tillfället i akt när Walter var på väg att få en befodran, ringde polisen och ordnade en underbar överraskning tillsammans med dem för den blivande sergeant Sweeney.

På den ödesdigra dagen för hans befordran möttes Walter av en pojke på cirka 11 år och hade svårt att minnas honom även om det var något bekant med hans ansikte. Sedan plötsligt kom han ihåg vem det var som stod framför honom och de kramade genast om varandra. "Det var fantastiskt att träffa mannen som räddade mitt liv!", berättade Matthew för lokala nyheter.

Även för Walter visade sig det mötet vara betydelsefullt och han berättade faktiskt hur rörande det var att se den där unga pojken där, frisk och stark, framför ögonen på honom!

Advertisement