De bestämmer sig för att döpa sin son till Lucifer, men personalen på kommunens kontor vägrar registrera namnet

av sofia

16 Maj 2023

De bestämmer sig för att döpa sin son till Lucifer, men personalen på kommunens kontor vägrar registrera namnet
Advertisement

När ett barn kommer till världen är en av de saker som nyblivna föräldrar diskuterar mest livligt, förutom i sällsynta fall, namnet att ge barnet. Beroende på det ofödda barnets kön kan det finnas många alternativ och alla har sina egna preferenser. Det händer ofta att det tar dagar, veckor och till och med månader innan man når det slutliga beslutet, men när det väl är gjort brukar båda makarna känna sig nöjda.

Sedan finns det släkt och vänner som kanske inte uppskattar valet och kanske kritiserar det, men som inte har särskilt mycket att säga till om i slutändan. I berättelsen som vi ska berätta för er nu var det däremot en tjänsteman på kommunens kontor som tog emot namnvalet av de nyblivna föräldrarna och som chockad över deras beslut försökte stoppa dem.

via Mirror

Advertisement
Joe Kirschling/Flickr - Not the actual photo

Joe Kirschling/Flickr - Not the actual photo

Händelsen ägde rum i Derbyshire i Storbritannien, där ett par nyblivna föräldrar gick till registret för att registrera uppgifterna om sin nyfödda son, men något hindrade dem. När namnet väl kommunicerats möttes Dan och Mandy Sheldon, 37 och 32 år gamla, av en kommunalanställds misstro. Kvinnan kunde bara inte förstå hur de kunde ha valt namnet Lucifer för ett oskyldigt barn.

"Vi var entusiastiska över det valda namnet - sa pappan till barnet - men vi blev tittade på med avsky. Den anställda kvinnan frågade oss om vi var säkra på beslutet, hon berättade att vår sons liv inte skulle ha varit lätt på grund av det, att lärare inte skulle ha förhållit sig till honom på ett rofyllt sätt och att han inte skulle ha hittat arbete särskilt lätt. Sedan - fortsatte han - berättade hon att i vissa länder är liknande benämningar förbjudna på grund av kopplingen till djävulen och att vi kunde har tänkt på att ge honom en annat namn officielt och att bara kalla honom Lucifer hemma”. Vilket paret Sheldon inte alls hade några planer på att göra.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Faktum är att paret gick vidare med sin övertygelse och hävdade att de inte är troende och att de inte ger en negativ betydelse åt det namnet, tvärtom. För dem betydde Lucifer bara "ljusbringare" och även "morgon". Inga referenser till ondska eller djävulen, bara fina saker för sin lilla pojke.

"Vi tänkte bara på hur unikt och ovanligt det var - säger Dan - men vi kunde aldrig föreställa oss att det skulle orsaka oss så mycket smärta. Det var därför jag bestämde mig för att lämna in ett officiellt klagomål för att påpeka att vi behandlades med misstro vid tidpunkten för registreringen".

Ett meddelande med ursäkter har kommit från Derbyshire County Council. De är ledsna över att de har orsakat ett sådant besvär för familjen och oavsiktligt kränkt dem, men underströk att deras anställde hade betett sig korrekt: "Det är varje tjänstemans plikt att informera folk om vad som kan hända. Ibland kan det hända att man är omedveten om associationer eller övertygelser kring ett namn, som i detta fall, och det är bra att påpeka detta".

Trots allt förblev föräldrarna övertygade och ändrade inte namnet på sin son som är officiellt registrerad som Lucifer Sheldon. Vad tycker du om deras beslut: riskabelt eller rätt?

Advertisement