Hon matar sin ett och ett halvt år gamla dotter med syrsor: "Jag sparar flera hundratals euro på mina matinköp"

av sofia

28 April 2023

Hon matar sin ett och ett halvt år gamla dotter med syrsor: "Jag sparar flera hundratals euro på mina matinköp"
Advertisement

Ett av problemen som vi står inför när vi blir föräldrar är kostnaderna. Tillsammans med denna underbara lilla varelse, uppstår många ekonomiska utgifter som en familj tvingas möta. Förutom kläder och leksaker är det nödvändigt att försöka följa en balanserad kost i alla fall för barnen och detta gör ofta att utgifterna ökar.

En mamma har därför bestämt sig för att anamma en "alternativ" kosthållning för sin 18 månader gamla bebis.

via Dailymail

Advertisement
Snapshooter46/ Flickr - Not the actual photo

Snapshooter46/ Flickr - Not the actual photo

Tiffany Leigh, en kvinna från Toronto i Kanada, har bestämt sig för att prova att mata sin ett och ett halvt år gamla dotter med syrsor. Hon berättar att hon själv för första gången smakade insekter själv under ett besök i Asien, och njöt av allt från stekta tarantelben, grillade skorpioner och syrsor förstås.

Så när hennes dotter började tugga och därför kunde få i sig fast föda, bestämde hon sig för att lägga till insekter i hennes kost: "De har ett utmärkt proteininnehåll och kan användas för att ersätta mycket dyrare livsmedel, som exemplevis nötkött, kyckling och fläsk. Jag sparar nu nästan 100 dollar på mina veckoinköp." berättade hon.

Syrsor är en exceptionell proteinkälla: bara två matskedar syrsor i pulverform ger 100 % av ett barns dagliga proteinbehov. Men hur började hon servera detta exotiska livsmedel till sitt lilla barn?

 

 

Advertisement
SadiaK123/ Pixabay - Not the actual photo

SadiaK123/ Pixabay - Not the actual photo

"Jag började ge min dotter aptitretare med syrsor beställda från Entomo Farms, en livsmedelsbutik som specifikt säljer produkter med syrsrecept."

Den lilla flickan vandes därför redan från tidig ålder för att inte bli "äcklad" av just den typen av mat, även om hon till en början inte gillade närvaron av dessa varelser i deras "fasta" form: "Jag hade inga problem med dessa alternativa livsmedel baserade på syrsmjöl, men när jag försökte ge insekten i sitt "naturliga" tillstånd till min bebis, tog hon bara en tugga och kastade sedan resten på golvet", erkände mamman.

Men Tiffany lät sig inte avskräckas och funderade ut mer diskreta lösningar. Hon började servera hela syrsor genom att blanda ner dem och gömma dem i pannkakor eller ostsås och lyckades på så sätt få sin lilla dotter att få i sig dessa dyrbara proteiner.

Kvinnan sa att hon vill inkludera andra insekter, inklusive myror, gräshoppor och larver i sin dotters kost när hon växer upp. Vad tycker du om denna originella kosthållning?

Advertisement