13 försök till hemma-sminkning som fick en helt annan effekt än det som var tänkt

av sofia

24 Juni 2023

13 försök till hemma-sminkning som fick en helt annan effekt än det som var tänkt
Advertisement

En av de mest utbredda vanorna runt om i världen för det kvinnliga könet är att bära smink. Sedan tonåren försöker flickor efterlikna äldre kvinnor och härmar deras beteende för att vara mer "vuxna" och vackra.

Ibland genom att bara använda lite foundation för att täcka små estetiska brister som kanske härrör från puberteten, såsom finnar till exempel. Hur som helst, i vårt nuvarande samhälle vilar "tyngden" av skönhet mer på axlarna, eller snarare på ansiktena, av det kvinnliga könet, vilket kräver allt tuffare "estetiska standarder". Modeller, skådespelerskor och sångare "bestämmer reglerna" som en inspirationskälla i det, som ibland övergår i en verklig tävling i bästa utseende. Det är inget fel med lite smink, speciellt om det är tänkt som en uttrycksform eller för att trivas med dig själv. Men problemet uppstår när det att sminka sig blir ett måste för att känna sig accepterad.

Alla borde kunna välja, som med sina kläder, vad och hur mycket de ska ha på kroppen.

Det här urvalet av bilder visar kvinnor som inte bara sminkade sitt ansikte, utan ser ut som att de har en mask med minst sagt "originella" resultat.

Advertisement

1.

1.

Kitwanorreen/Reddit

Advertisement

2.

2.

cuziluvmakeup/Reddit

3.

3.

Low-Ladder-6265/Reddit

4.

4.

chica1994/Reddit

5.

5.

ZeuslovesHer/Reddit

Advertisement

6.

6.

nqki/Reddit

7.

7.

amyjonescurvemodel/Reddit

Allt detta smink har nästan förändrat dessa kvinnors drag, behövde de verkligen allt det här?

Advertisement

8.

8.

tanookittie/Reddit

9.

9.

Thatonebasicchick/Reddit

Advertisement

10.

10.

jennapops/Reddit

11.

11.

Winter_Advance8450/Reddit

Advertisement

12.

12.

ohhaicierra/Reddit

13.

13.

KingDonat/Reddit

Det finns inte mycket att säga, vid det här laget är "sminkets kultur" för djupt rotad inom oss. Ändå skulle de allra flesta tjejer och kvinnor inte behöva dessa "estetiska tricks" alls. En naturlig skönhet är överlägset en vinnare och skulle dessutom göra att man sparar mycket pengar på kosmetika.

Liite smink i ansiktet inför ett speciellt tillfälle, som kanske en fest, en födelsedag eller en ceremoni, är objektivt sett inte ett problem men det borde vara ett undantag och inte ett krav för att kunna kliva utanför dörren.

Men vi är säkra på att det kvinnliga könet vet hur de ska hantera situationen (förutom de på dessa bilder) och att det inte behöver råd av något slag. Kom dock ihåg att yttre skönhet är tillfällig för alla och även om du väljer att fokusera mer på den bör du göra det för dig själv och inte för andra och med måtta. Kom ihåg att med eller utan smink är du alltid vacker!

Advertisement