En mamma åker på semester ensam för att komma bort från familjerutinen och mannen beklagar sig

av sofia

26 April 2023

En mamma åker på semester ensam för att komma bort från familjerutinen och mannen beklagar sig
Advertisement

Att åka på semester innebär att koppla av, ta sig tid för sig själv och framför allt ha möjligheten att ta en paus från de många dagliga åtaganden och plikter man har. Man behöver inte nödvändigtvis besöka en ny plats för att ladda upp sin förlorade energi. Många väljer att åka bort för att helt enkelt komma bort från vardagens verklighet.

Kvinnan i den här berättelsen har bestämt sig för att göra just det och ta en paus från sitt familjeansvar och sitt jobb, med en liten detalj i historien är att hon inte talade om detta för sin man utan bara tog sitt pick och pack och försvann.

via Reddit

Advertisement
Nenad Stojkovic/Flickr - Not the actual photo

Nenad Stojkovic/Flickr - Not the actual photo

En kvinna, mamma och fru skrev ett inlägg på ett välkänt nätforum angående huruvida hon har betett sig illa mot sin man eller inte. Hon sa att hon varit med sin man i 8 år, varit gift med honom i drygt två år och hade fått en son med honom. Problemet är att hennes man med tiden blev mer och mer lat och inte hjälpte till i huset med hushållssysslor och att ta hand om sitt barn.

Båda två arbetade och tillbringade större delen av dagen med sina jobb. Men under de senaste 3 åren kände hon att hon hade tagits för given och att hon fått allt mindre stöd: "Innan tog sig min man mer tid för mig och vår son, lagade middag på sina lediga dagar, tog hand om vår sons behov och brukade städa huset, vilket gav mig tid att hämta andan. Nu gör han inget av det här längre. När han inte jobbar tillbringar han all sin tid på soffan och jag är tvungen att ta hand om allt. Jag har inte längre tid att göra något för mig själv och jag känner mig utmattad". Skrev den frustrerade kvinnan.

Hon hade berättat för sin man om sina svårigheter, men han hade dock inte verkat ha ändrat sina vanor trots de ständiga och befogade klagomålen från hans fru. Så hon kom på en plan för att få sin "revansch".

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Hon packade sina saker och stack. Hon anförtrodde barnet åt sin mamma tog 4 dagars ledighet som hon använde till en semester, på egen hand och utan sin sambos vetskap och åkte till familjens sommarstuga. Hennes man vaknade en dag och hade ingen aning om var hans fru var. Så han kontaktade henne och fick reda på hennes "flykt" för att återhämta sig från all den stressen.

Mannen reagerade mycket illa på nyheten om den semestern och anklagade sin fru för att vara självisk. De kunde ha tillbringat de avkopplande dagarna tillsammans och hon hade i vilket fall inte talat om för honom hur dåligt hon mådde.

Kvinnan påpekade dock för honom att hon upprepade gånger hade pratat om sina svårigheter och bett honom att vara mer närvarande och samarbeta.

De flesta av användarna har ställt sig på kvinnans sida: "Har din man möjligtvis inga ögon? Ser han inte vad som behöver rengöras, vet han inte att det behöver städas och lagas mat? Vet han inte vilka behov ert barn har?!" skrev en person. "Det är häpnadsväckande att han försökte skylla på dig med ursäkten att du inte kommunicerade "tillräckligt" bra. Han visste att han var tvungen att ingripa och hjälpa till, du sa det till honom. Han är bara arg över att han tvingas möta konsekvenserna av sina handlingar. Han borde be om ursäkt." Skrev en annan. Vem tycker du har rätt?

Advertisement