Han överväger att ge sin avlidna frus smycke till sin styvdotter istället för sin biologiska dotter: "Är det fel av mig?"

av sofia

28 April 2023

Han överväger att ge sin avlidna frus smycke till sin styvdotter istället för sin biologiska dotter: "Är det fel av mig?"
Advertisement

När man träffar någon som redan har en familj måste flera utmaningar mötas, först och främst relationen med styvbarnen, som kan ha svårt att acceptera förälderns nya partner. Detta kan bli ännu mer komplicerat om man har biologiska barn från ett tidigare äktenskap som kan känna sig åsidosatta eller i konkurrens.

Ibland går det lyckligtvis att leva i harmoni, men även i de lyckligaste storfamiljerna kan det uppstå konflikter kring arv eller familjetillgångar. Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken, som undrar vem mellan hans dotter och hans adopterade styvdotter som har rätt till arvegods som har ett enormt sentimentalt värde.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Huvudpersonen i berättelsen var gift med en kvinna vid namn Kate, som tragiskt nog gick bort för 12 år sedan. Hon hade ett smycke som hade gått i arv i flera generationer (som började med gammelmormorn) från mammorna till deras första döttrar, på deras 18-årsdag. Det har inget betydande ekonomiskt värde, men historien gör det mycket värdefullt för familjemedlemmarna. Mannen sparar det för närvarande till Claire, hans dotter som han fick med Kate, som nu är 16. Förutom henne finns en storebror på 25 år.

"Jag gifte mig med min nuvarande fru för ungefär 8 år sedan. Min styvdotter, Sarah, (som jag har adopterat och betraktar som min dotter) är 17 år och 11 månader gammal och fyller snart 18 år. Min fru har också adopterat Claire och vi alla betraktar oss själva som en familj", började mannen. "Min fru bad mig att ge arvegodset till Sarah på hennes födelsedag för att föra traditionen vidare. Jag var tveksam eftersom jag alltid har tänkt ge det till Claire, som är Kates enda barn, för det var vad hon skulle ha velat och det är fortsättningen på traditionen", förklarade han.

Hans nuvarande fru hävdar dock att den nu tillhör "familjen" och att de borde ge den till den dotter som fyller 18 år först, alltså Sarah, men mannen är inte övertygad.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Mannen frågade sin tjugofemåriga son om råd men han vill inte heller att det arvegodset ska ges till Sarah och säger till sin pappa att om han gör det måste han vara redo för konsekvenserna även från många andra släktingar: "Det här är inte ditt och du får inte ge bort det. Det var mammas och nu tillhör det Claire," sa mannen till sin pappa.

Hustrun tycker att sonen överdriver och säger att Claire kanske skulle bli glad över det, eftersom hon betraktar Sarah som sin storasyster. Användarna ställde sig på sonens sida: "Det tillhörde Kate. Det var du som adopterade Sarah, inte Kate. Det borde gå till Kates barn. Ge det till Claire på hennes 18-årsdag", skrev en kille.

Vad tycker du om saken?

Advertisement