En lärare ger sina elever ett lite ovanligt ämne att studera och får sparken

av sofia

16 April 2023

En lärare ger sina elever ett lite ovanligt ämne att studera och får sparken
Advertisement

Skolan är en grundläggande period för barns uppväxt och känslomässiga utveckling, särskilt när de är tonåringar blir det viktigt att lyfta fram vilka värderingar och beteenden som är lämpligast att odla för att kunna leva ett hälsosamt och civilt liv inom samhället. Naturligtvis är föräldrar de första personerna som måste uppfylla denna svåra uppgift, men de är inte de enda och även skollärare fungerar också som pedagoger och lär ut mycket mer än bara skolämnen.

Den här läraren hade försökt förmedla något till sina elever som verkar ha varit svårsmält för dem och hela skolstyrelsen.

via Nbcnews

Advertisement
Jeff Keene/Facebook

Jeff Keene/Facebook

Jeffrey Keene, 63 år gammal, är lärare i Florida, eller snarare var det. Professorn, vars elever är ungdomar mellan 16 och 18 år, fick ett obehagligt brev om att han hade brutit mot statens stadgar. I huvudsak ett brev om disciplinära åtgärder som syftade till att avskeda mannen för hans beteenden i samband med undervisning. Vad han hade gjort fel? En uppgift som han hade gett eleverna i sin klass.

Professorns idé var att få unga människor att identifiera sig med några möjliga verkligheter, han ville att de skulle söka svar inom sig själva, föra fram sina känslor och reflektera över livets betydelse, över dess förgänglighet, över vilka saker som verkligen betyder något i deras tillvaro.

Hans avsikter var utan tvekan ädla, men psykologi är ett fascinerande ämne som även är "känsligt". Kanske var uppgiften som han valde att ge sina tidigare elever för "rakt på sak", vilket kostade honom hans jobb. Låt oss kika på uppgiften som han hade tilldelat dem.

Advertisement
Jeff Keene/Facebook

Jeff Keene/Facebook

"Idag har vi en nödsituation i skolan: någon har gått in beväpnad och med negativa avsikter".

"Skriv en reflektion om vad du känner och uppfattar om den här händelsen".

"Idag kommer att vara din sista dag i livet. Skriv din dödsannons."

"Ytterligare insikter: Vad tycker du om den höga frekvensen av skottlossningar i USA? Vilka möjliga åtgärder kan vidtas som grupp och gemenskap för att råda bot på detta? Hur tror du att det att vara mer eller mindre direkt involverad i ett scenario som det som beskrivs ovan kan påverka dina framtidsplaner?" Dessa är de viktigaste punkterna i den kontroversiella uppgift som mannen hade tilldelat tonåringarna.

 Government of Prince Edward Island/Flickr - Not the actual photo

Government of Prince Edward Island/Flickr - Not the actual photo

Vissa elever var inte alls nöjda med de läxor som läraren tilldelade och klagade till sina föräldrar.

Jeffrey blev senare "inbjuden" att säga upp sig från sin tjänst utan att gå igenom en riktig uppsägning, men han vägrade prompt: "Jag har inte gjort något fel och om jag gjorde det, berätta för mig vad det är. De svarade att de inte kunde göra det. I så fall, eftersom jag inte vet vad jag har gjort för fel, gå vidare och sparka mig utan anledning, sa jag till dem." Så rapporterar den före detta professorn, som arbetat som lärare i ungefär 15 år.

"Om du inte kan kommunicera med eleverna, vad är då poängen med lärarens roll?! I mitt huvud är jag säker på att jag agerade för mina elevers bästa." tillade mannen. Vad tycker du om denna kontroversiella historia?

Advertisement