Hon lyckas inte lämna in sin jobbansökan för att hennes dotter gnäller, men ägaren tar hand om flickan åt henne

av sofia

17 April 2023

Hon lyckas inte lämna in sin jobbansökan för att hennes dotter gnäller, men ägaren tar hand om flickan åt henne
Advertisement

Att hitta ett jobb är inte längre någon enkel sak. Visst har vissa historiska perioder säkerligen påverkat denna sektor som dock mer eller mindre alltid tycks vara i kris. Men människor lyckas på något sätt ändå klara sig och blir inte lätt avskräckta.

Kvinnan i dagens berättelse är ett exempel på detta. Även om hon blev utan jobb och hade en liten dotter att ta hand om, sökte hon jobb och tog med sig den lilla flickan. Det som hände när hon kom till platsen där hon skulle söka jobb rörde hela webben.

via Linkedin

Advertisement
Mike Mozart/Flickr - Not the actual photo

Mike Mozart/Flickr - Not the actual photo

Luana Costa från São Paulo i Brasilien, var på jakt efter ett jobb, vilket jobb som helst och inom vilket område som helst skulle ha passat henne. Hon behövde pengar till sin familj, för att försörja sin dotter. Så hon sökte konstant jobb, utan att rynka på näsan eller vara rädd för att "smutsa ner sig".

Till slut övervägde hon att söka jobb på ett stort företag inom snabbmatssektorn, nämligen McDonald's.

En riktig jätte inom den sektorn som kan anställa en stor mängd människor. Detta multinationella företag finns på praktiskt taget alla delar av planeten och deras produkter är världsberömda. Förutom hamburgare och pommes frites har de mycket mer att erbjuda.

Advertisement
Luana Costa/Linkedin

Luana Costa/Linkedin

Möjlighet, medmänsklighet och meritokrati. Luana fick chansen att uppleva allt detta personligen: "Medan mamman fyller i formuläret för en ledig tjänst håller chefen hennes dotter i famnen, detta kallas empati. Bra jobbat McDonald's-personalen för denna vackra gest". Kvinnan skrev på sin Linkedin-profil och bifogade även bilden som föreställer avsnittet.

Luana var naturligtvis intresserad av jobbet som hon visste fanns på den restaurangen så hon började fylla i formulär för att få en intervju och kanske lyckas få jobbet. Men hennes lilla dotter gav henne inte en enda stunds andrum genom att ständigt "störa" henne och distrahera henne från den mycket viktiga uppgiften. Det var då som chefen själv erbjöd sig att ta hand om hennes barn och det slutade med att hon höll henne i famnen för att lugna ner henne.

En gest som uppskattades både av mamman och av alla användare som kommenterade under inlägget och skrev några vänliga kommentarer om denna rörande historia. Vad tycker du om det här?

Advertisement