Kvinnan förverkligar sin sons sista önskan: "Jag såg till att hans dotter föddes"

av sofia

13 April 2023

Kvinnan förverkligar sin sons sista önskan: "Jag såg till att hans dotter föddes"
Advertisement

Att bli förälder innebär stora uppoffringar och mycket ansvar, särskilt under de första åren av ett barns liv. När relationen växer stärks den, kanske genomgår den några svåra prövningar under självständighets- och förändringsåldern, tonåren, men sedan återgår man ofta till att vara enade.

Mammans som är huvudperson i den här historien hade ett minst sagt speciellt förhållande till sin son. Även när han hade blivit en fullvuxen man var de två praktiskt taget oskiljaktiga, de älskade att spendera sin tid tillsammans och pratade om allt. Kvinnan bestämde sig därför, i ett riktigt svårt och mörkt ögonblick för sin son, för att fatta ett rörande beslut för att uppfylla hans sista önskan.

via Cnn

Advertisement

Ana Obregón var "ett" med sin son, Aless. Tyvärr förändrades den vackra relationen och hela deras existens av nyheten att han var sjuk. Hans mamma var alltid vid hans sida. I varje ögonblick och gjorde allt som stod i hennes makt. Faktum är att den unge mannen hade det "bra" trots allt. Tyvärr dog Aless i förtid vid 27 års ålder.

Hans mamma var djupt påverkad av den förlusten av den son som stått henne så nära, vilket är normalt. Hon bestämde sig dock för att inte låta sig avskräckas och kämpade för att hedra minnet av sin son på bästa möjliga sätt och började med det som var hennes sons sista önskan. Aless ville ha en arvinge, ett eget barn. Trots att han var död var detta fortfarande genomförbart, men inte helt lätt. Så Ana gjorde allt det som krävdes.

 

Advertisement

Hon hittade en surrogatmamma. Läkarna hade, med tanke på diagnoserna för Aless sjukdom, gett mannen rådet att spara en del av sina spermier med tanke på de eventuella invasiva behandlingarna som i framtiden skulle kunna äventyra hans fertilitet. Och han hade tagit deras råd. I sitt testamente skrev han sedan att hans sista önskan var att få ett barn.

Således, efter ett flertal juridiska och byråkratiska strider, lyckades Ana få de nödvändiga tillstånden för att hennes sons spermier skulle få användas för en surrogatgraviditet.

Ana vaggar nu, precis som hon för många år sedan vaggade Aless, i sina armar lilla Ana Sandra Lecquio Obregón, hennes söta barnbarn, frukten av föreningen mellan hennes döda son och en kvinna. Men det tar inte slut här.

Aless vilja har uppfyllts och hon har ett ansikte, ett namn och en röst.

Hans mamma gick ännu längre för att hedra minnet av sin älskade son och öppnade ett ställe som kunde ge stöd och utföra forskning för de människor som själva drabbades av den fruktansvärda sjukdomen: Aless Lequio-stiftelsen!

Kärleken har inga gränser och en mammas kärlek till ett barn är den starkaste som finns i världen. Den kan bryta ner alla hinder och vi vill gärna tro att Aless genom sin lilla dotter är tillbaka i sin mammas famn.

Advertisement