En 6 månader gammal bebis mår dåligt så mamman tar med barnet till mormorn som ger honom whisky

av sofia

08 April 2023

En 6 månader gammal bebis mår dåligt så mamman tar med barnet till mormorn som ger honom whisky
Advertisement

Att uppfostra ett barn är både en glädje och ett stor ansvar. De starka känslorna de ger oss med ett leende, ett ord, kanske framförallt det första ordet, är unika och obeskrivliga. Uppmärksamheten, det ständiga engagemanget och de uppoffringar som måste göras för deras bästa tycks dock aldrig ta slut. Man måste hålla sig uppdaterad, bokstavligen plugga om man vill uppfostra sitt barn på bästa sätt.

Det finns dock några "traditioner" som fortsätter att leva kvar och som av många fortsätter att tillämpa som om de vore vetenskapliga metoder och vi syftar så klart på så kallade huskurer. I den här historien gav svärmorns huskur upphov till stark konflikt inom paret som är huvudpersonerna i denna berättelse.

via Reddit

Advertisement
Acheron0/Flickr - Not the actual photo

Acheron0/Flickr - Not the actual photo

Mamman, en 28-årig kvinna, hade besökt sin mamma och tagit med sig sin 6 månader gamla bebis. Den lilla killen var ganska gnällig och greps av riktiga kriser av hysteriskt gråt. Problemet låg i det faktum att bebisen hade små tänder på väg och på grund av detta kände han förmodligen obehag och smärta. Så mormorn tog saken i egna händer och övertygade den nyblivna mamman att använda sig av en "effektiv" lösning: att ge den lilla bebisen lite alkohol.

Så hon blötte sitt finger med whisky och gned det på barnets tandkött. Botemedlet hade verkat fungera eftersom barnet hade slutat gråta och skrika.

De två kvinnorna var dock omedvetna om att det snart var någon annan som skulle börja skrika.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Väl hemma hade den unga mamman berättat för sin man om sin dag och glömde så klart inte att berätta för honom om den där "mirakellösningen" som hennes mamma ansåg vara så effektiv. Mannen hade inte tagit det hela särskilt bra. Han blev rasande över nyheten och anklagade sin fru för att vara oansvarig för att hon låtit sin son komma i kontakt med alkohol.

Han var så arg att han bestämde sig för att ta två dagar ledigt för att personligen kontrollera vad hans fru gjorde och för att iaktta hur hon "skötte" rutinen med deras son. Han krävde att alltid vara närvarande eller i alla fall ville han ha kontinuerliga uppdateringar om var hans son var och om vad han gjorde, men framför allt med vem han var. Han hade också förbjudit kvinnan att ta deras barn till sin svärmor.

Kvinnan, som kände sig upprörd över denna reaktion, vände sig till ett forum på Reddit för att fråga om händelsen som ägde rum verkligen var tillräckligt allvarlig för att motivera hennes mans agerande.

Ryan Hyde/Flickr - Not the actual photo

Ryan Hyde/Flickr - Not the actual photo

De flesta av användarna ställde sig på kvinnans sida, men inte på grund av hennes beteende i whiskyaffären utan snarare för att försvara henne från hennes mans överdrivna beteende: "Alkohol är inte säkert. Det är inte ett mildt smärtstillande eller någon slags medicin. Om barnet lugnar sig beror det bara på den allmänna lugnande effekten av alkohol", "Du är 28 år och tycker att det är okej att ge din nyfödda bebis starksprit?! Du borde inte låta din mamma bara göra som hon vill". Skrev en del användare.

"Jag menar att din man bokstavligen tog två dagar ledigt från jobbet för att övervaka dig? Det är överdrivet! Det räckte att prata om det mellan er och sedan kunde saken ha slutat där" , "en pappa som oroar sig på det sättet som om hans son riskerade att bli alkoholist... och att han försöker hålla barnet borta från sin mormor när det som hände faktiskt hände i hans frus närvaro och med hennes godkännande. Jag delar inte hans sätt att tänka." kommenterade andra.

Vad tycker du om den här historien, vem har rätt?

Advertisement