Hon träffar sina biologiska föräldrar och låtsas inte känna igen dem: "De övergav mig när jag bara var 6 år gammal"

av sofia

12 April 2023

Hon träffar sina biologiska föräldrar och låtsas inte känna igen dem: "De övergav mig när jag bara var 6 år gammal"
Advertisement

Att vara förälder är en underbar upplevelse, men också en mycket krävande sådan. Att föda ett barn innebär att ha ett enormt ansvar på sina axlar och att försöka göra sitt bästa för att garantera det barnet bästa möjliga framtid. Men vad kan vi göra när ödet ställer oss inför mycket svåra utmaningar? Alla klarar inte av livets tyngsta bördor och av den anledningen kan man oftast förlita sig på sina nära och kära, men självklart finns det gränser.

Historien vi ska berätta för dig idag handlar om just dessa gränser och tjejen som är huvudperson är osäker på sitt eget beteende gentemot sina biologiska föräldrar. Men låt oss ta det hela från början.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Den unga kvinnan berättar att hon fostrades av sin farbror och faster, eftersom hennes äldre syster blev allvarligt sjuk när hon var 6 och hennes föräldrar inte kunde ta hand om dem båda. Därför bestämde de sig för att lämna henne hos hennes morföräldrar utan någon förklaring och hennes morbror tog hand om henne. Senare förklarade hennes farföräldrar och farbror vad som hade hänt och var mycket arga på hennes föräldrar för att de övergivit henne utan tveka alltför mycket. Sedan dess har flickan träffat sina föräldrar cirka 5 gånger på 9 år, så hon bestämde sig för att inte ha någon mer kontakt med dem sedan 12 års ålder. Det var bara hon som sökte kontakt med dem, så hon slutade bara helt enkelt att göra det.

"Det gick bra, jag älskar min farbror och faster och jag fick reda på att de inte kan få barn så de sa alltid att jag är det enda barnet de kommer att få, bara att storken felplacerat mig till en början. Jag blev formellt adopterad av dem när jag blev 18, jag önskade att det hade varit tidigare men det fanns några byråkratiska saker som skulle ha gjort det väldigt dyrt och svårt. Jag är 21 nu", förklarar hon.

Hennes syster gick bort och tjejen deltog på begravningen men dröjde sig kvar längst bak i rummet och gick innan hennes biologiska föräldrar hade en chans att kunna prata med henne. Senare kontaktade hennes föräldrar hennes farbror för att försöka prata med henne, men hon sa att hon inte ville det. Vid ett annat tillfälle gick föräldrarna fram till den unga kvinnan och försökte krama henne.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Men hon låtsades inte känna dem och drog sig tillbaka och sa: "Ursäkta, känner jag er?". De svarade: "Vi är dina föräldrar!" och hon svarade: "Mina föräldrar är hemma" och gick och satte sig med sin mormor. ”Känner du verkligen inte igen oss?” insisterade de. "Åh, är du min pappas bror? Jag tror att jag minns dig från när jag var liten", avbröt flickan.

"Min mormor tycker att de förtjänade det genom att försöka komma tillbaka till mig som om ingenting hänt, men de skrev ett långt brev till mig om hur sårade de var och hur jag borde förstå att de försökte göra rätt och kommer alltid att vara mina föräldrar och det kan jag inte ändra på. De andra familjemedlemmarna tycker att jag har varit för hård, men jag tycker inte att de ska komma undan bara för att de kommer ihåg mig nu när min syster är borta", avslutade den unge kvinnan som frågade efter råd om hur hon skulle bete sig.

Användarna höll helt med henne: "De må ha känt sig oförmögna att ta hand om dig och din syster, men de kunde ha hållit kontakten, förklarat saker för dig, visat dig kärlek även om någon annan hade tagit hand om dig ett tag och ta hem dig då och då. De övergav dig utan någon förklaring och inga försök att stanna kvar i ditt liv. Säg till dem att de slutade vara dina föräldrar när de slutade bete sig som att de var det," kommenterade en användare.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement