En 16-årig tjej föder barn och anklagas av sin pojkvän: "Du har förstört mitt liv"

av sofia

04 April 2023

En 16-årig tjej föder barn och anklagas av sin pojkvän: "Du har förstört mitt liv"
Advertisement

Att bli förälder är en underbar upplevelse och det råder inga tvivel om detta, men du måste också kunna ta på dig detta ansvar. Det är viktigt att vara medveten om de uppoffringar som föräldrarollen medför och vad man kommer att vara tvungen att göra för sitt barns bästa och därför noga planera varje sak som rör deras liv. Men redan innan detta är det nödvändigt att vara tillräckligt mogen och vara ekonomiskt stabil för att ha rätt förutsättningar för att bilda familj.

Eller så kan du bli mamma vid 16.

via Thesun

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Det här är vad som hände med Ellie, en tjej på bara 16 som blev mamma: "Jag var bara 14 när jag träffade Tommy, vi träffades utanför en McDonald's och vi gillade varandra direkt. Vi började dejta och det var riktigt bra, vi var lyckliga. Sedan blev jag gravid och jag förstår fortfarande inte hur det kunde ha hänt eftersom jag vidtog alla tänkbara försiktighetsåtgärder. Ändå hände det och mitt liv, vårt liv, förändrades för alltid. Jag hade inga pengar, ingen stans att ta vägen och bo - fortsatte hon - jag gick fortfarande i skolan såklart, men jag visste att jag kunde klara det, att det var mitt öde att bli mamma".

Nu är deras lilla son, Luke, större och har fyllt 2 år. De två mycket unga föräldrarna är fortfarande tillsammans, men deras relation har blivit väldigt spänd.

Advertisement

"Det går inte alls bra, jag är trött, jag gör en massa saker, men Tommy verkar inte märka det. Jag förstår att det var väldigt svårt för honom, han ser fortfarande på mig som om jag var ansvarig för att ha förstört hans liv. Vi pratade om det men han förstår fortfarande inte hur jag känner."

Tommy erkände att det inte alls var vad han ville att bli pappa som 16-åring, och sa att han inte var redo. Han hade verkligen svårt att ge upp utekvällar med sina vänner, att vara tonåring som alla andra och kunna njuta av livet.

"Vad han inte förstår är att det inte är lätt för mig heller. Jag spenderar hela dagen med Luke, jag springer efter honom när han cyklar, jag tvättar honom när han smutsar ner sig, jag matar honom, tvättar honom, klär på honom och gör många andra saker. Förutom det måste jag också ta hand om huset och laga mat åt oss. Tommy tror att det är en enkel sak, att jag spenderar min tid inomhus och leker med bebisen, att jag kopplar av medan han är ute och arbetar hårt. När han behandlar mig så här gör han mig så arg, jag är nära gränsen för ett sammanbrott."

Ellie och Tommys historia är mycket vanligare än man kan tro och det finns så många minderåriga tjejer som blir mammor. Vad tycker du om deras berättelse och om den här unga tjejens liv?

Advertisement