En mamma tar med sin två månader gamla dotter på manikyr vilket ger upphov till stark debatt

av sofia

02 April 2023

En mamma tar med sin två månader gamla dotter på manikyr vilket ger upphov till stark debatt
Advertisement

Ett barns födelse rubbar helt nyblivna föräldrars liv, men vi vet alla hur vacker och unik denna händelse är. Naturligtvis är ingenting lätt när familjen börjar växa och att hålla allt under kontroll är ingen enkel match. Det finns många val att göra och vilket som är bäst är inte någon självklarhet. Risken att göra ett misstag vilar alltid runt hörnet. Som tur är finns det ofta nära och kära eller vänner och bekanta som kan ge råd och öppna upp våra ögon inom alla områden.

I det fall vi ska berätta om, tog en mamma ett beslut angående sitt nyfödda barn som fick många att rynka på näsan och lämna ett flertal kommentarer där de förklarade varför.

via El comercio

Advertisement
@renaissance_witch/Reddit

@renaissance_witch/Reddit

Historien delades på Reddit, där en kvinna med användarnamnet @renaissance_witch lade upp ett foto som bokstavligen gjorde alla mållösa. Bilden visade den söta lilla handen av en två månader gammal baby med en perfekt manikyr. Ja, du läste rätt och vi skojar inte.

Denna mamma, utan att tänka för mycket på konsekvenserna av sitt val, visade stolt upp det estetiska arbetet som gjorts för hennes dotter, kanske säker på att andra människor också skulle ha uppskattat det, men det var inte så. Faktum är att om någon ansåg frågan som "gullig" och trevlig, var det för de flesta av dem ett mycket riskabelt val. Varför? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Min fru och jag har precis fått ett barn - skriver en användare - Antalet gånger jag sett vår bebis skada sig i ansiktet med naglarna och brista ut i tårar överstiger antalet fingrar jag har på mina händer. När jag ser det här fotot undrar jag dessutom, - fortsatte han - ammar inte den här kvinnan? Jag hör regelbundet min fru skrika av smärta från rivsår som vår son ger henne varje dag med händerna, händer det inte henne?" – avslutade han.

Denna kommentar fick sällskap av en annan: "Jag förstår inte hur det är möjligt. Jag måste klippa min sons naglar minst en gång i veckan, annars gör det ont, hur gör hon" - skrev hon. Det verkar därför som att huvudproblemet för de flesta av dem som har sett bilden rör faran som döljer sig bakom detta estetiska val.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Att tillåta en omedveten liten flicka att bära så långa naglar och en vuxenmanikyr skulle vara riskabelt. Om hon gnuggar sig i ögonen, rör vid sitt eget ansikte eller delar av sin kropp kan den lilla flickan bli riven eller skada sig ännu mer, varför riskera det?

Sedan vet vi inte om kvinnan gjorde den här behandlingen för sin bebis bara för skojs skull, kanske klippte hon "klorna" direkt efter att ha tagit bilden och uteslöt på så sätt alla eventuella hypotetiska risker, men tänk om det inte var så?

Vad tycker du om det här beslutet, är det verkligen så riskabelt eller inte?

Advertisement