Hennes tvillingar föds med kejsarsnitt: "Min man säger att jag inte har fött barn på riktigt"

av sofia

04 April 2023

Hennes tvillingar föds med kejsarsnitt: "Min man säger att jag inte har fött barn på riktigt"
Advertisement

Förlossningen är ett av de mest intensiva och extraordinära ögonblicken i en kvinnas liv. Det finns inget som kan jämföras med de djupa känslor du känner när du håller ditt barn i famnen för första gången. Det är dock inte alltid "den bästa dagen i en kvinnas liv", inte för att det inte är speciellt, utan för att det är en fysiskt och känslomässigt svår upplevelse. Det är ofta smärtsamt och ibland måste läkare operera för att säkerställa mammans och barnets hälsa. Oavsett om det är en naturlig förlossning eller via kejsarsnitt är förlossningsögonblicket i båda fallen viktigt, men det är tydligen inte alla som håller med om detta.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min man och jag och vår barnflicka (som bor hos oss) pratade häromkvällen och jag skämtade om förlossningen. Jag låg på sjukhuset i 33 dagar och fick ett akut kejsarsnitt, mitt i natten, och sedan låg mina tvillingar på neonatalavdelningen i 38 dagar. Det var och är fortfarande väldigt intensivt. Men min man tycker inte det och han sa till mig: 'Alltså du födde ju inte på riktigt egentligen'", förklarade kvinnan.

Efter skämtet blev kvinnan alldeles tyst och barnskötaren avslutade samtalet med att ta ledigt och säga att hon var tvungen att gå. "Senare, när jag lugnade ner mig, förklarade jag för honom hur kränkande det var och att han aldrig skulle säga något sådant till mig igen, speciellt inte inför andra kvinnor, för det visar hur fullständigt okunnig han är", fortsatte hon.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Användarna har hårt kritiserat hennes mans ytlighet och många kvinnor har visat sin solidaritet med denna mamma: "Mitt kejsarsnitt var 4 gånger svårare än mina 2 naturliga förlossningar", kommenterade en kvinna. "Min förlossning var naturlig, men mammor som har gjort kejsarsnitt har min fulla respekt", tillade en annan ung kvinna.

"Du har ju fortfarande fött dem. Vilken absurd sak att säga, de kom ju inte från ingenstans eller levererades av storken", skrev en man.

Hur skulle du ha reagerat?

Advertisement