En sönderstressad mamma måste be om lov för att få duscha eftersom hennes man inte tar hand om deras son

sofia

09 Oktober 2022

En sönderstressad mamma måste be om lov för att få duscha eftersom hennes man inte tar hand om deras son
Advertisement

Att ta hand om ett litet barn kräver mycket tid och energi, så det bästa är om man kan dela upp uppgifterna lika mellan mamman och pappan. Tyvärr är detta ibland inte möjligt. En ung amerikansk mamma vet detta mycket väl och hon berättade om sina svårigheter när det handlar om att duscha, vilket hon bara lyckas göra två gånger i veckan på grund av hennes mans bristande stöd. Kvinnan förklarade att hon var den enda som tog hand om deras 1 år och 4 månader gamla bebis och bad människor på nätet om råd om hur hon skulle hantera situationen.

via Minhavida

Advertisement
Pexels / Not the Actual Photo

Pexels / Not the Actual Photo

"Min man är i armén och arbetar utanför hemmet under veckan. Men även om han är ledig på lördagar och söndagar vägrar han ta hand om vår bebis. Han prioriterar sina behov före mina, eftersom hans inkomst är vår enda inkomst. Jag respekterar det och gör mitt bästa för att behaga honom" förklarar hon.

Kvinnan skrev till och med in sig på ett distansuniversitet i hopp om att kunna studera medan barnet vilar eller medan hennes man är hemma. Den vardagliga rutin och det faktum att hon behöver ta hand om barnet ensam gjorde dock att hon inte kunde fortsätta sina studier. "Han klagar på att jag hoppade av universitetet, men han verkar inte fatta att jag gav upp eftersom det skulle bli väldigt svårt för oss båda, jag skulle behöva hans hjälp med vår son för att studera och jag vet att han inte skulle acceptera det ", kommenterade hon.

Problemet uppstod under en helg som många andra: "Min man sa till mig att han skulle duscha direkt efter lunch och sedan skulle han gå och klippa sig. Jag sa att även jag hade tänkt dusha efter lunsch och frågade om jag fick gå först så kunde han gå och klippa sig senare, men han vägrade låta mig göra det. Jag frågade honom om jag fick duscha efter honom och han sa att jag skulle vara tvungen att vänta på att han skulle komma tillbaka från frisören. Ha i åtanke att jag måste be honom om hjälp för att en av oss måste ta hand om vårt barn", skrev han i sitt inlägg.

Advertisement
Pexels / Not the Actual Photo

Pexels / Not the Actual Photo

"Vi har precis flyttat och vi är gäster hos släktingar medan vi letar efter ett nytt hem. Vanligtvis när jag är ensam i huset lägger jag min bebis i" lekhagen "utanför badrummet och lämnar dörren öppen så att jag kan hålla ett öga på honom medan jag duschar. Jag kan inte göra det längre eftersom det finns andra människor i huset och det vore olämpligt", berättar mamman. Ännu en gång vägrade hennes man gå henne till mötes vilket utlöste ett gräl mellan paret och den unga kvinnan bad om råd om hur hon skulle hantera situationen för att unvika att bråka i framtiden.

"Du måste lära dig att sätta gränser. Ta en dusch varje dag. Ingen annan, inte ens din man, ber om lov för att få duscha. Antingen gör du det medan han sover, ge bebisen till din man och gå, eller lägg honom i en lekhage framför honom en DVD han gillar. Problemet är att genom att be om lov skapar du en förväntan om att det skulle vara ett rimligt alternativ att inte låta dig ta en dusch" skrev en användare. Det kanske inte är helt fel, eller vad tycker du?

Advertisement