En fröken tejpar över sin elevs mun med tejp så föräldrarna begär att hon avskedas

av sofia

03 April 2023

En fröken tejpar över sin elevs mun med tejp så föräldrarna begär att hon avskedas
Advertisement

Uppfostran av barn och tonåringar är grundläggande och det är något som först och främst utvecklas inom hemmet och sedan kompletteras i skolan. När de väl kommer till klassrummet anförtros barnen till lärarna och deras kunskap, men det är inte lätt, som vi vet, att utöva detta yrke. Lärare är speciella människor som på alla sätt försöker ge sitt bästa under lektionerna och att vara så rättvisa som möjligt, det är också sant att de inte är mer än människor och att de liksom alla andra gör misstag.

Detta hände läraren i centrum av denna berättelse, som inte tolererade en av hennes elevers beteende och tog ett beslut som kostade henne dyrt. Låt oss förklara det hela närmare.

via Daily Mail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Det hela skedde på Smithfield High School, i North Carolina, USA, där en lärare, Dawn Felix, hamnade i blåsväder på grund av en åtgärd som vidtagits mot en av hennes elever. Pojken som heter Brady Webster är 11 år och går på mellanstadiet och tydligen pratade han en viss skoldag lite för mycket, vilket ledde till att läraren tappade humöret. För att sätta stopp för den unge mannens ständiga avbrott bestämde sig kvinnan för att straffa honom på ett exemplariskt, men också överdrivet sätt, genom att bokstavligen stänga hans mun med tejp.

Pojken, som inte visste vad han skulle göra, tog en bild och skickade den till sin mamma och frågade henne hur han skulle bete sig. Mamman, Catherine Webster, blev mållös när hon såg bilden och frågade omedelbart sin son varför han var i det tillståndet och vem som hade fattat det beslutet. När hon väl förstod situationen bestämde hon sig för att göra det allmänt känt och att rapportera detta oprofessionella beteende.

Advertisement

"Jag är en resonlig person och en strikt mamma som inte tolererar respektlöshet - sa Catherine - jag förstår att lärare inte har tid med att bli avbrutna hela tiden och jag försöker därför ge Brady den disciplin han behöver även hemma. Fröken Felix hade aldrig rapporterat något negativt beteende från min son till mig, annars hade jag ingripit direkt”.

Detta förändrar inte, som hon själv säger, hur olämpligt och överdrivet lärarens beslut var som förutom att straffa eleven också skämde ut honom inför hans klasskamrater.

Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Läraren ansåg därför att det var nödvändigt att agera omedelbart utan att först prata om saken med Bradys föräldrar, men det hela utlöste stor uppståndelse vilket tillslut gjorde att hon blev avskedad.

Vad tycker du om hela den här situationen? Har du någonsin hamnat i en liknande situation?

Advertisement