Han får ett brev av sina styvbarn på sin födelsedag: "Adoptera oss" (+VIDEO)

av sofia

26 April 2023

Han får ett brev av sina styvbarn på sin födelsedag: "Adoptera oss" (+VIDEO)
Advertisement

Länken mellan en förälder och ett barn finns inte i DNA:t. Att dela samma gener kan hjälpa till att skapa ett band, men det är tid, kärlek och engagemang som bygger en stark relation av tillit och kärlek.

David Lacy vet detta mycket väl, en styvfar som omsorgsfullt uppfostrat tre styvbarn, Ashley, Rusty och Courtney. Ett bevis på hur kärlek och stöd kan övervinna biologiska band. Även om David inte är barnens biologiska pappa, agerade han alltid som en kärleksfull förälder och gjorde allt han kunde för att ta hand om dem och vägleda dem genom livet.

via USAToday

Trots att han inte lagligt kunde adoptera dem utan deras biologiska fars samtycke, uppfyllde David under 26 långa år alla plikter som en omtänksam och uppmärksam pappa bör göra. Han skjutsade dem fram och tillbaka, hjälpte dem med studierna, följde med dem till evenemang, lärde dem att köra bil, deltog vid deras examen och firade deras barns födelser.

Det är därför förståeligt att Ashley, Rusty och Courtney bestämde sig för att be David att adoptera dem på hans 51:a födelsedag, och därmed visa hur mycket de älskade honom och ansåg honom vara en del av sin familj. Födelsedagsbrevet skrevs med kärlek och tacksamhet, som ett erkännande för allt som David har gjort för dem genom åren.

Advertisement

"Vi kan inte förklara med ord hur viktig du är för oss och hur starkt du har påverkat våra liv. Att vara pappa handlar inte bara om biologiska band, det innebär att finnas där för att vägleda och stödja ett barn under uppväxten och älska dem villkorslöst oavsett vad.”, står det i brevet. Var och en berättade att David har varit en underbar pappa för dem och till och med en farfar för deras barn. På sista sidan i brevet fanns överraskningen: "Vill du adoptera oss?" och den bifogade blanketten. Efter många kramar och tårar sa superpappan självklart ja.

Den här berättelsen är ett bevis på kärlekens kraft och familjens betydelse oavsett hur den bildas. Det påminner oss om att föräldraskap inte bara är en biologisk fråga, utan handlar om den kärlek, omsorg och stöd vi ger till dem vi betraktar som våra barn.

Advertisement