En kvinna lyckas ta sitt körkort först vid 960:e försöket (+VIDEO)

av sofia

06 April 2023

En kvinna lyckas ta sitt körkort först vid 960:e försöket (+VIDEO)
Advertisement

I vardagen står vi ständigt inför små utmaningar, oavsett om det gäller att komma till kontoret i tid trots trafiken, få ett visst resultat på en tenta eller nå ett utseendemässigt mål måste vi engagera oss och ge vårt bästa. Beslutsamhet och uthållighet är därför de bästa vapnen att utrusta dig med för att uppnå dina mål.

Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken då hon spenderade otroligt mycket tid och pengar för att uppnå sitt mål.

via Mirror

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Cha Sa-soon är en sydkoreansk kvinna som ägnade tre år av sitt liv åt till att försöka ta körkort. Kvinnan behövde det för att ta sig runt och lasta olika grönsaker som behövs för hennes företag. Så efter att ha registrerat sig på den lokala körskolan och tagit lektioner försökte hon helt enkelt ta det skriftliga provet för sitt körkort och så försökte hon igen och igen och igen... några hundra gånger.

5 gånger i veckan gjorde kvinnan det där skriftliga provet, vilket också försatte hennes körlärare i en svår sits: "Vi kände oss skyldiga över att skjuta upp det hela tiden, vid en viss tidpunkt verkade det för oss som att vi nästan gjorde något taskigt mot henne, men vi kände inte för att säga åt henne att sluta försöka eller säga åt henne att ge upp" - förklarade en av körlärarna. Men kvinnan gav aldrig upp.

En dag klarade Cha Sa- plötsligt provet, men hennes äventyr var inte över än...

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Efter 949 försök, lyckades kvinnan bara klara det skriftliga provet, men misslyckades på uppkörningen cirka tio gånger. På det 960:e försöket hade hon äntligen de eftertraktade papprena i sina händer som gjorde att hon var körduglig! Alla körskolearbetare jublade: "När hon äntligen fick sitt körkort gick vi alla ut för att heja och kramade henne och gav henne blommor" - sa en annan instruktör.

Men låt oss göra göra några snabba beräkningar, hur mycket kostade allt detta vår huvudperson? Låt oss tala om att det rör sig om runt 12 500 euro! Men ibland kan något positivt komma ur en svår upplevelse och kvinnan fick i slutändan en trevlig överraskning.

Hennes historia hade vid det här laget blivit en lokal legend och detta ledde till att hon upptäcktes av ett mycket känt bilföretag.

Så Cha Sa-soon kallades för att filma en bilreklam och företaget vilket gav henne en bil värd flera tusen euro!

Den här berättelsen visar att envishet och viljestyrka alltid lönar sig i livet, så om du strävar efter en dröm eller ett mål, gör som den här kvinnan: ge aldrig upp!

Advertisement