En 11 år gammal flicka startar eget och räddar sin familj från fattigdom

av sofia

24 April 2023

En 11 år gammal flicka startar eget och räddar sin familj från fattigdom
Advertisement

I allmänhet är det föräldrarna som i första hand är ansvariga för att ta hand om sina barn, för att tillgodose deras behov och välbefinnande. Kärleken och omtanken för barnen kommer på första plats i de flesta familjer. Men det finns situationer där livet kräver att även de yngsta i familjen gör något för sina föräldrar, som i fallet med Alison Avendaño, en colombiansk tjej på bara 11 år som med sin extraordinära intelligens har åstadkommit en mycket viktig bedrift: att rädda sin familj från konkurs.

Trots sin ålder och den ekonomiska krisen som drabbade hennes familj var det hon som hittade lösningen tack vare sin briljanta intuition.

via Elpais

Allisons familj hade till en början inga ekonomiska problem, men hennes nyfikenhet fick henne att vilja upptäcka entreprenörskapets spännande värld. Hon började sälja handgjorda produkter, som pappersarmband, med hjälp av sociala medier för att marknadsföra dem. Men bara 8 år gammal, ivrig att prova något nytt, bestämde hon sig för att förbereda godsaker inför jullovet och sälja dem till släktingar och vänner. Det var i det ögonblicket som föräldrarna lade märke till deras dotters exceptionella entreprenörsintuition. En tid senare tvingades familjen dock möta ett ögonblick av djup ekonomisk kris och deras verksamhet gick inte längre framåt.

För familjens överlevnad började föräldrarna sälja frukt och grönt på gatan, men det räckte inte för att undvika konkurs. 11-åringen gav dock inte upp och bestämde sig för att experimentera med digital marknadsföring för att rädda sin familj. Efter att ha gjort research på nätet förstod hon snabbt att digitala företag är de snabbast växande och hittade rätt sätt att hjälpa sin familj ur krisen. "Jag försökte motivera min familj, trots att jag visste vad som hände, men jag tappade inte hoppet. Jag hittade en visionär affärsmodell och bestämde mig för att följa den", sa hon.

Advertisement

Med sina nyvunna kunskaper blev den lilla flickan snart en nystartad konsult, och hjälpte till att generera mer försäljning genom sociala medier. På bara några månader samlade hon in över 12 000 dollar för att hjälpa sina föräldrar.

Allison upptäckte då en ny passion och har för avsikt att fortsätta utveckla sina färdigheter inom området digital marknadsföring, och visa hur uthållighet och beslutsamhet kan leda till förverkligandet av ens drömmar trots en ung ålder.

Advertisement